Gradska vlast planira da omogući novu seču šume u našem gradu u području zaštitnog šumskog pojasa duž auto-puta Beograd – Zagreb, kod pumpe “Zmaj”. Iako je, prema planovima višeg reda, ova zona zaštićena i namenjena javnim zelenim površinama i prirodnoj retenziji, gradske vlasti spremaju njegovu prenamenu u zonu komercijalne gradnje. Ovoga puta na udaru su 4 hektara šume koja se nalazi uz auto-put. 

Inicijativa Ne davimo Beograd podneće primedbe na Plan detaljne regulacije za područje privredne zone “Auto-put” u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu za blok 26, zahtevajući da se odustane od planirane prenamene šuma i šumskog zemljišta. 

I ovaj, kao i plan da se na Košutnjaku poseče skoro 30 hetara šume, doživljavamo kao poziv na mobilizaciju građana kako bismo sprečili nepovratnu štetu po životnu sredinu i prirodna dobra Beograda. Svedoci smo opšte otimačine o naše parkove, obale, reke ili šume, koje vlast želi da pretvori u komercijalno zemljište i tako omogući zaradu njima bliskim investitorima. 

Podrška građana inicijativi za odbranu Košutnjaka koju je potpisalo preko 80 hiljada ljudi jasno nam govori da moramo sačuvati zelene površine grada ne samo u ovom obimu, već i povećati ih, pošumiti zone koje imaju potencijal za pošumljavanje i zaštititi životnu sredinu kako bismo mogli da živimo u zdravom i bezbednom okruženju. 

Inicijativa Ne davimo Beograd zato će pozvati građane da nam daju podršku na predstojećim beogradskim izborima kako bismo smenili kriminalnu gradsku vlast na čelu sa Goranom Vesićem. Imamo plan kako Beograd može postati dobro mesto za život za sve naše građane.