Inicijativa Ne davimo Beograd osuđuje prostačke uvrede kojima je javno napadnut naš aktivista Radomir Lazović, od strane narodnog poslanika Vladimira Đukanovića, jednog od predstavnika vlasti na nedavno održanim pregovorima vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka.

 

 

Lazović je gostujući u emisiji “Novi dan” voditeljke Minje Miletić, na televiziji N1, govorio o izbornim uslovima, bojkotu i pregovima koje su vodili predstavnici SNS-a i dela opozicije. Lazović je upozorio da su pregovori sa vlastima jako osetljivi, da nema političke volje da se izborni uslovi poboljšaju i da će vlast pokušati da iskoristi ove pregovore da pokaže da demokratski proces postoji. Komentarišući sastav pregovaračke delegacije Srpske napredne stranke ocenjeno je da je on vrsta provokacije, jer se radi o ljudima koji su se u prošlosti ogrešili o zakone, ali i o onima koji su javno, više puta iznosili uvrede i pretnje aktivistima i novinarima.

Ovim povodom, u svojoj emisiji na televiziji Kopernikus, Vladimir Đukanović izneo je niz uvreda na račun Lazovića nazivajući ga “štrokavi, masni, zadrigli, prljavi i upišani”. Ove uvrede samo su deo repertoara kojim se narodni poslanik Đukanović služi već dugo prenoseći uvrede i pretnje prema aktivistima i aktivistkinjama Ne davimo Beograd.

Inicijativa je do sada podnela preko 30 prijava nadležnima ukazujući na pretnje i pozivanje na nasilje, a ovakve reakcije smatramo delom mehanizma napada na sve one koji se usude da javno govore protiv ove vlasti. Detaljnije o tome zašto policija ne reaguje na pretnje aktivistima Ne davimo Beograd i ulozi Vladimira Đukanovića u tome možete naći NA LINKU.

Isečak iz emisije “Dobro jutro sa Đukom” u kojoj su uvrede iznete nalazi se NA LINKU.

Celo gostovanje Radomira Lazovića na televiziji N1 nakon kojeg su usledile uvrede, možete naći NA LINKU.