Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograda, odbornik u Skupštini grada Beograda, ocenio je da je Srbija odabrala stranu Rusije u aktuelnoj svetskoj situaciji i dodao da ruski uticaj kroz Gazprom i NIS ugrožava našu nacionalnu bezbednost.

„Imam utisak da smo odabrali stranu i to stranu Rusije, to je vrlo jasno. Naravno da je teško raskidanje tog odnosa jer je to posledica višedecenijskog uticaja preko određenih političkih struktura, pre svega u energetskom sektoru Rusije“, rekao je Veselinović u emisiji „Među nama“ na TV Nova S.

On je istakao da Srbija prvo mora da osudi rusku agresiju na Ukrajinu, a da zatim moramo da pratimo zajedničku spoljnu politiku EU, za šta smo se, kako je naveo, obavezali u želji da postanemo deo Unije.

Veselinović je naveo i kako Srbija mora da insistira na tome da taj rat stane i tako što će pokretati različite mirovne inicijative.

„Svako prolongiranje te odluke će Srbiju koštati što više“, ocenio je Veselinović.

Govoreći o slici Vučića dok pozirao u čečenskom gunju, Veselinović je istakao da ovo „nije stvar da smo neutralni u nekom sukobu, već jasna stvar na čijoj strani istorije želimo da stojimo“.

„Mislim da je to deo toga da se prikazuje da smo više na ruskoj strani. Ja mislim da je to taj čin… Ovo je jedan dodatak tome da se Rusima pošalje signal ‘Sa vama smo’“, rekao je Veselinović o pomenutoj slici Vučića u gunju.

Pročitaj i ovo: