Dnevnu štampu je danas prelistavao i komentarisao u jutarnjem programu “Pobudi se” Dobrica Veselinović, odbornik u Skupštini grada Beograda.

Kako je Beograd bila glavna tema njegovog gostovanja on se osvrnuo na sve ono što se dešavalo juče na sednici skupštine grada.

Komentarišući veliki požar u Ustaničkoj ulici zaključio je da je čudno da grad nije sproveo mere od slučaja izgorelog romskog naselja.

Neizbežna tema je bila i gradski prevoz u prestonici, Veselinović je napomenuo da če grad zaposliti novih 670 kontrolora i da naplata karata mora biti povećana jer moramo da isplatimo nove ljude koji se uključuju u kontrolu.

– Prihvatiljiva cena mesečne karte za prevoz u Beogradu bi bila do 2000 dinara – rekao je Veselinović i dodao da metro koji plaća cela Srbija beče rešiti problem saobraćaja u Beogradu.

Tema koja ovih dana brine sve Beograđane a to je kupovina Beogradskiog sajama od strane firme „Beograd na vodi“ za odbornika Veselinovića je krajnje jasna zato što smo još u najavama videli da je ceo pojas oko sajma isplaniran da se pretvori u stambeni kompleks.

– Beograd na vodi je projekat povezan sa vrhom vlasti a pristup Šapića gorućim problemima u gradu je neodgovoran i neozbiljan – rekao je Veselinović i dodao da prioritet u ovom gradu treba da bude most u Vinču koji će rešiti transport opasnog otpada.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.