Dobrica Veselinović, odbornik u Skupštini Grada Beograda, rekao je da poslanici iz Ne davimo Beograd sami pišu svoje govore, za razliku od poslanika Srpske napredne stranke za koje je kazao da sa sobom nose skripte sa uvredama. Veselinović je tako odgovorio na optužbe premijerke Ane Brnabić koje je iznela u Skupštini Srbije. On je dodao da je to znak da su se poslanici vladajuće većine uplašili opozicije u parlamentu i da izvode tešku mašineriju.

„Za razliku od kolega iz SNS koji dođu sa skriptom, imaju priprememljene uvrede i optužbe koje vrte u skladu sa skriptoim. Mi sami to radimo. Mislim da se vidi iskrenost i posvećenost temama za koje se zalažemo i koje živimo“, rekao je Veselinović u Danu uživo.

On je dodao da se u parlamentu danas čula mantra „o stanovima i Violi fon Kramon“ koja im, navodno, plaća pisanje govora i putovanja.

Veselinović navodi da su to besmislice na koje su spremni da odgovore svojim radom, iskrenošću i posvećenošću.

„Na prvi govor našeg poslanika imate premijerku koja izlazi sa optužbama. Jedan od znakova da su se uplašili i izvukli celu svoju prvu garnituru. Vladimir Orlić je najjači adut SNS za predsednika skupštine. Izvlače tešku mašineriju, a mi smo spremni da odgovorimo i da pokažemo građanimo da politika može da se vodi na drugi način“, istakao je Veselinović.

On je ocenio da je cilj da se građanima „ogadi politika, da se predstavi kao neko blato, a da se izbegne da se govori o glavnim temama“.

„Nismo čuli nigde ni od koga kako ćemo rešiti energetsku krizu. Nemamo odgovor kako ćemo rešiti zagađenje vazduha, mnogo gradova nema pijaću vodu. Poskupljenja niko od zvaničnika ne pokušava da postavi kao glavnu temu danas. Nego imamo ko je strani plaćenik. To su sve stvari koje služe da se zamagli vid“, istakao je sagovornik N1.

Upitan kako u takvim okolnostima ostvariti zacrtanu agendu, Veselinović kaže da sa kolegama sarađuju na tehničkom nivou i da postoje razgovori oko koordinacije nastupa.

Kada je u pitanju kandidatura Vladimira Orlića za predsednika parlamenta, Veselinović kaže da misli da će se on ponašati kao i do sada i da će koristiti svaku mogućnost da iseče raspravu i dijalog.

„Očekujem prljavu igru“, istakao je gost Dana uživo.

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.