Dobrica Veselinović, odbornik u Skupštini Grada Beograda, rekao je da poslanici iz Ne davimo Beograd sami pišu svoje govore, za razliku od poslanika Srpske napredne stranke za koje je kazao da sa sobom nose skripte sa uvredama. Veselinović je tako odgovorio na optužbe premijerke Ane Brnabić koje je iznela u Skupštini Srbije. On je dodao da je to znak da su se poslanici vladajuće većine uplašili opozicije u parlamentu i da izvode tešku mašineriju.

„Za razliku od kolega iz SNS koji dođu sa skriptom, imaju priprememljene uvrede i optužbe koje vrte u skladu sa skriptoim. Mi sami to radimo. Mislim da se vidi iskrenost i posvećenost temama za koje se zalažemo i koje živimo“, rekao je Veselinović u Danu uživo.

On je dodao da se u parlamentu danas čula mantra „o stanovima i Violi fon Kramon“ koja im, navodno, plaća pisanje govora i putovanja.

Veselinović navodi da su to besmislice na koje su spremni da odgovore svojim radom, iskrenošću i posvećenošću.

„Na prvi govor našeg poslanika imate premijerku koja izlazi sa optužbama. Jedan od znakova da su se uplašili i izvukli celu svoju prvu garnituru. Vladimir Orlić je najjači adut SNS za predsednika skupštine. Izvlače tešku mašineriju, a mi smo spremni da odgovorimo i da pokažemo građanimo da politika može da se vodi na drugi način“, istakao je Veselinović.

On je ocenio da je cilj da se građanima „ogadi politika, da se predstavi kao neko blato, a da se izbegne da se govori o glavnim temama“.

„Nismo čuli nigde ni od koga kako ćemo rešiti energetsku krizu. Nemamo odgovor kako ćemo rešiti zagađenje vazduha, mnogo gradova nema pijaću vodu. Poskupljenja niko od zvaničnika ne pokušava da postavi kao glavnu temu danas. Nego imamo ko je strani plaćenik. To su sve stvari koje služe da se zamagli vid“, istakao je sagovornik N1.

Upitan kako u takvim okolnostima ostvariti zacrtanu agendu, Veselinović kaže da sa kolegama sarađuju na tehničkom nivou i da postoje razgovori oko koordinacije nastupa.

Kada je u pitanju kandidatura Vladimira Orlića za predsednika parlamenta, Veselinović kaže da misli da će se on ponašati kao i do sada i da će koristiti svaku mogućnost da iseče raspravu i dijalog.

„Očekujem prljavu igru“, istakao je gost Dana uživo.

Pročitaj i ovo:

Veselinović za N1: Promena u Beogradu je moguća!

Promena u Beogradu je moguća i ona dolazi nakon izbora 17. decembra, a snaga i energija je u običnim ljudima koji su kritična masa i koji će te promene pokrenuti, ocenio je nosilac liste "Srbija protiv nasilja" na lokalnim izborima u Beogradu Dobrica Veselinović.

Lazović u Kruševcu: Vratićemo osmeh na lice naših građana!

Jedan u nizu gradova koje je koalicija “Srbija protiv nasilja” posetila u kampanji po Srbiji je Kruševac, a Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta i prvi na listi “Srbija protiv nasilja”, pozvao je građane da ustanu protiv nasilja koje je sveprisutno u našem društvu.