Dobrica Veselinović, nosilac liste „Beograd protiv nasilja“ na izborima u Beogradu, rekao je da borba za glavni grad neće biti laka, ali da su spremni da povrate Beograd. On je objasnio da se u slučaju pobede i eventualne kohabitacije s republičkom vlašću opozicija sprema za scenario iz 1996. godine.

Upitan da li se lista „Beograd protiv nasilja“ oseća se kao glavni izazivač koji ulazi u fronatlni sukob sa Srpskom naprednom strankom (SNS), Veselinović odgovara – apsolutno.

On je gostujući u „Iza vesti“ kod Danice Vučenić rekao da glavni konkurent na izborima nisu ni aktuelni gradonačelnik Aleksandar Šapić, niti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, već sistem koji su stvorili.

„Nama je cilj da menjamo sistem. Ne bih govorio o Šapiću, njegovi potezi pokazuju odsustvo elementarnog poznavanja grada i osećaja za ljude“, kazao je gost „Iza vesti“.Upitan kako će grad funckionisati u slučaju da pobede na izborima i dođe do kohabitacije s republičkom vlašću, Veselinović kaže da se spremaju i za taj scenario.

„Spremamo se za taj scenario. Napravili smo u gradskoj upravi razgovore sa sekretarima gde je to moguće, šta sve može da se uštedi, gde može nekakav novac da se prebaci, kako da obezbedimo novac u najgrim okolnostima. Viđali smo se i sa raznim finansijerima Grada, raznim međunarodnim razvojnim pomoćima koji su nam rekli da Grad u ovom trenutku i ne koristi sve što može da koristi. Imamo plan kako da predupredimo te okolnoti“, rekao je Veselinović.

Na pitanje da li računaju na situaciju kao 1996. godine, kada ja opozicija pobedila na izborima u Beogradu, pa država nije htela da daje naftu za grejanje, zbog čega je Evropa obezbedila naftu, Veselonović ističe: „Spremamo se za taj scenario jako ozbiljno“.

Pročitaj i ovo:

Veselinović: Imamo plan za efikasan javni prevoz u Mladenovcu

Koalicija “Srbija protiv nasilja” posetila je Mladenovac, osvrnula se na problem saobraćaja u ovom delu grada i iznela plan na koji način će javni prevoz u Mladenovcu učiniti efikasnijim. Građani i građanke Mladenovca svakodnevno su zaglavljeni u gužvama, gde da bi stigli do Beograda zbog škole ili posla, neretko provedu više od 4 sata u prevozu.