Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta izjavio je u Novom danu da su protesti “Srbija protiv nasilja” karavan slobode koji “zapravo služi kao kampanja”.

Govoreći o opozicionom planu za izbore, kaže da imaju danas jedan konsultativni sastanak šefova opozicionih odborničkih grupa sa kojima postoji dobra saradnja.

„Da bi razmatrali ko je najbolji kandidat i najbolji taktički pristup izborima kako bi smenili vlast SNS. Nama je to cilj“, kaže.

Na pitanje da li će on biti kandidat za gradonačelnika, kaže da „ima dozu skromnosti u tome“.

„Ne mislim da ja treba sam sebe da nominujem. Bila bi mi izuzetna čast i privilegija da vodim jednu takvu listu, uveren sam da bi takva lista odnela pobedu, ali ima još pretkoraka. Zajednički nam je cilj, da li će neko biti drugi ili ja, mislim da je to odluka koja treba da se donese zajedno. Razgovarali smo, razgovaraćemo i danas, i narednim danima, mislim da ćemo ubrzo doći do toga ko će biti kandidat. Videćemo šta je najbolje rešenje, svi se time vode, postoji dobra volja u opoziciji, dobra saradnja, hajde da idemo da tome da smenimo vlast, da učinimo da život u Beogradu bude bolji“, kaže on.

Prema njegovim rečima, „za desetak godina vlasti SNS i SPS u Beogradu nijedan krucijalni veliki problem u gradu nisu rešili“.

Govoreći o listama, kaže da mu se čini da bi bilo bolje da bude ista situacija i na gradu i na republici, ali, dodaje, „sve je dogovor i komunikacija“.

Na prošlim izborima se išlo u dve liste.

„Istraživanja su to pokazivala, to je bila odluka utemeljena na proceni koja je došla iz istraživanja da u tom trenutku zajednička lista ne bi izvela toliko ljudi koliko dve liste. Da je normalna situacija ja bih uvek zagovarao da stranke treba same da izlaze na izbore, ali to sad skroz moramo da stavimo sa strane, kontekst je skroz drugačiji“, ističe.

O desnim strankama kaže da misli da „postoje ideološke razlike“.

„Kao što je odnos prema grafitima ratnih zločinaca. Mislim da u ovom trenutku jedna lista opozicije, koja uključuje i desne stranke, nije izvesna, posle izbora se može razgovarati“, dodaje.

Misli da izbori treba da budu razdvojeni.

„Teme kojima se bavimo u Beogradu ili nekoj lokalnoj zajednici nisu iste kao u republici, ali to je taktika SNS. Takve su okolnosti, hajde da ne bežimo od utakmice koja je teška, da se ne žalimo. Građani su ih naterali da raspišu izbore, jer ovaj vid vlasti i upravljanja državom ne odgovara“, kaže on.

Njihov fokus je, kaže Veselinović, „kampanja nade i optimizma da su promene moguće“.

„Hajde da vidimo šta su prioriteti, na čemu želimo da radimo. Stavljamo stvari u perspektivu, govorimo o teškim stvarima, teškim problemima, ali nudimo rešenja. Beogradu treba promena, mislim da je to evidentno“, kaže.

Prema njegovim rečima, „protesti Srbija protiv nasilja su jedan karavan slobode koji zapravo služi kao kampanja“.

„Mislim da to jeste dobar način da prvenstveno poslanici i poslanice i lideri organizacija obiđu Srbiju. Drago mi je što je to na trgovima i ulicama, jer to jeste prostor demokratije. Komšije se vide, budu osnažene time što vide koliko nas ima, mislim da je to dobar način i mislim da će se nastaviti“, kaže on.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.