Najnovija saznanja istraživačkih novinara BIRNa i Vremena o novim finansijskim malverzacijama i izvrdavanju zakona gradonačelnika Beograda ponovo nam potvrđuju da je Aleksandar Šapić nedostojan funkcije gradonačelnika Beograda.

“Sada postaje jasno zašto Aleksandar Šapić nikada nije reagovao na nelegalnu gradnju i ugrožavanje savskog nasipa, popunjavanje blokova novim objektima i investitorski urbanizam na Novom Beogradu. Pa ne može čovek koji je i svoju kuću nelegalno nadogradio da štiti Beograd od divlje gradnje. Ne može čovek koji je pretio komšijama, falsifikovao doktorat, a sada ima još jednu veliku aferu – prikrivanje velikog broja kvadrata i vila koje poseduje u Trstu kako bi izbegao plaćanje poreza, da bude neko ko će braniti javni interes,” izjavio je Dobrica Veselinović i poručio: “Za mene je stvar jednostavna – Aleksandar Šapić nije dostojan funkcije gradonačelnika Beograda, a nadležni organi pod hitno moraju da pokrenu postupke protiv njega i oštro sankcionišu ovakvo ponašanje.”

Po dokazima koji su danas objavljeni, pored velikog broja kvadrata koje gradonačelnik poseduje u Italiji mesto prebivališta je nadležnim italjanskim institucijama naveo Trst, a ne Beograd u kome radi kao javni funkcioner, da bi u Italiji dobio preske olakšice i time izbegao plaćanje poreza.

Ovo je samo jedna u nizu afera Aleksandra Šapića i pokazatelj da Beogradu potrebna suštinska promena kako bi postao dobar, zelen, održiv i solidaran grad.

Pročitaj i ovo:

Peticija Ne damo Savski nasip: Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima nasipa

Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima Savskog nasipa u okviru peticije koju je za samo dva dana potpisalo preko 1300 ljudi. Naime, pokret Ne davimo Beograd pokrenuo je peticiju kao vid podrške građanima koji na nasipu blokiraju radove i ugrožavanje nasipa. Jedna od opcija koja je ponuđena onima koji potpišu peticiju je i da upute reči podrške građanima koji danima stražare i dežuraju na nasipu danonoćno.

Državna matura – loše prepisana lekcija

Preslikavanje tuđeg modela, površno, nedosledno, neprofesionalno, neće nikad biti dobro rešenje, kao što prepisivanje na kontrolnom ili na ispitu nikad nije dobro rešenje. Loše smo prepisali bolonjsku reformu, još lošije inkluziju. Da li biste voleli da vas vozi pilot ili operiše hirurg koji je prepisivao?