U toku četvorodnevne posete Berlinu, predstavnici pokreta Ne davimo Beograd sastali su se sa visokim predstavnikom Nemačke za Zapadni Balkan, Manuelom Saracinom.

Trenutna politička situacija u Srbiji, kao i međunarodne krize u svetu kojima svedočimo bile su neke od tema o kojima se razgovaralo. U konstruktivnom razgovoru predstavnici Ne davimo Beograd istakli su važnost međunarodnog povezivanja u oblastima kao što su zdrava životna sredina, radna prava, borbe protiv organizovanog kriminala i smanjenja društvenih nejednakosti, koji će biti u fokusu pokreta u narednom periodu.

„U konstruktivnom razgovoru upoznali smo gospodina Manuela Saracina sa našim viđenjem političke situacije u Srbiji nakon upravo održanih izbora, kao i o neophodnosti daljeg toka evropskih integracija Srbije. Pored usklađivanja spoljne politike sa EU, voleli bismo da vidimo i podizanje standarada u oblastima u kojima vlasti u Srbiji ostvaruju jako loše rezultate, kao što je borba protiv organizovanog kriminala ili zaštita životne sredine, odgovor na klimatske promene i borba protiv društvenih nejednakosti koje se konstantno uvećavaju.” – izjavio je Dobrica Veselinović.

Dogovoreno je da se sastanak ponovi prilikom posete Manuela Saracina Beogradu, koji će se desiti u naredne dve nedelje.

Predstavnici Ne davimo Beograd će narednih dana razgovarati i sa saradnicima iz Evropske partije Zelenih, a pored toga upoznaće se i sa različitim inicijativama i društvenim organizacijama koje rade na konkretnim rešenjima za zelene i solidarnije zajednice.

Pročitaj i ovo:

Branislav Dimitrijević za NIN: Većina je u tihoj zavisnosti od vlasti

Ovaj režim ima veliku potrebu da ostavi pečat u javnom prostoru, jer je ubeđen u svoju postojanost. Režim gradi svoju perspektivu kao da će na vlasti ostati do kraja vremena. Takve deluzije o moći znače da će njihov kraj biti opasan, može da se desi da se u tom padu sunovrati čitavo društvo, jer je veliki broj ljudi zavisan od aktuelnog režima.

Lazović za Betu: Korupciju pospešuju funkcioneri SNS-a

Poslanik Ne davimo Beograd (NDMBGD) Radomir Lazović izjavio je danas da korupciju pospešuju funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) i da nije iznenađujuće što se Srbija našla na 101. mestu globalne liste po percepciji korupcije u javnom sektoru.