U toku četvorodnevne posete Berlinu, predstavnici pokreta Ne davimo Beograd sastali su se sa visokim predstavnikom Nemačke za Zapadni Balkan, Manuelom Saracinom.

Trenutna politička situacija u Srbiji, kao i međunarodne krize u svetu kojima svedočimo bile su neke od tema o kojima se razgovaralo. U konstruktivnom razgovoru predstavnici Ne davimo Beograd istakli su važnost međunarodnog povezivanja u oblastima kao što su zdrava životna sredina, radna prava, borbe protiv organizovanog kriminala i smanjenja društvenih nejednakosti, koji će biti u fokusu pokreta u narednom periodu.

„U konstruktivnom razgovoru upoznali smo gospodina Manuela Saracina sa našim viđenjem političke situacije u Srbiji nakon upravo održanih izbora, kao i o neophodnosti daljeg toka evropskih integracija Srbije. Pored usklađivanja spoljne politike sa EU, voleli bismo da vidimo i podizanje standarada u oblastima u kojima vlasti u Srbiji ostvaruju jako loše rezultate, kao što je borba protiv organizovanog kriminala ili zaštita životne sredine, odgovor na klimatske promene i borba protiv društvenih nejednakosti koje se konstantno uvećavaju.” – izjavio je Dobrica Veselinović.

Dogovoreno je da se sastanak ponovi prilikom posete Manuela Saracina Beogradu, koji će se desiti u naredne dve nedelje.

Predstavnici Ne davimo Beograd će narednih dana razgovarati i sa saradnicima iz Evropske partije Zelenih, a pored toga upoznaće se i sa različitim inicijativama i društvenim organizacijama koje rade na konkretnim rešenjima za zelene i solidarnije zajednice.

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.

Veselinović za N1: Parlamentarna većina uplašena, SNS izvlači tešku mašineriju

Dobrica Veselinović, odbornik u Skupštini Grada Beograda, rekao je da poslanici iz Ne davimo Beograd sami pišu svoje govore, za razliku od poslanika Srpske napredne stranke za koje je kazao da sa sobom nose skripte sa uvredama. Veselinović je tako odgovorio na optužbe premijerke Ane Brnabić koje je iznela u Skupštini Srbije. On je dodao da je to znak da su se poslanici vladajuće većine uplašili opozicije u parlamentu i da izvode tešku mašineriju.