Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograda istakao je večeras da su oni spremni i da “jedva čekaju” nove beogradske izbore, ali je dodao da je preduslov za njihovo održavanje da se ispune zahtevi protesta “Srbija protiv nasilja”.

„Mi smo o beogradskim izborima govorili uvek, čim su se oni prošli završili, da smo spremni i da jedva čekamo nove izbore i da jedina osoba koja ne želi gradske izbore i koja se njih plaši je Aleksandar Šapić koji ne želi beogradske izbore, iako je (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić govorio da će biti beogradski izbori jer se on tako sa nekim dogovorio“, rekao je Dobrica Veselinović u emisiji „Među nama“ na TV Nova.

Međutim, on je istakao da je ispunjavanje zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“ preduslov za te izbore.

„Preduslov tih izbora je ispunjenje ovih zahteva. Ova situacija koja se dešava je nažalost većeg intenziteta od izbora u Beogradu“.

Veselinović je ocenio i da je Šapić „jedna od većih grešaka SNS“.

„On ne samo da ne može da se snađe u situaciji i kompleksnosti kakav jedan grad Beograd ima, nego ga on i ne poznaje“, rekao je beogradski odbornik.

Dodao je i da je Šapić „sada problem za SNS, stranku koja ima jako tesnu većinu u gradskoj skupštini“.

„U tim političkim kalkulacijama se ni ne zna koliko je tu nekih odbornika njegovog SPAS-a koji se utopio u SNS“, izjavio je odbornik Ne davimo Beograda u Skupštini grada Beograda.

Veselinović je rekao i da Šapić dok je bio predsednik Gradske opštine Novi Beograd „nije unapredio kvalitet života građana u toj opštini“.

„On je žmurio na izgradnju na Savskom nasipu i na probleme investitorskog urbanizma koji su divljali po Novom Beogradu“, istakao je on.

Veselinović je naveo i da će narednih dana Beograd zahvatiti veliki toplotni talas i dodao je da će se videti da u gradu „neće moći da se živi od vrućina“.

On je rekao da je to „posledica investitorskog urbanizma, sistemskog uništavanja zelenila i ubacivanja svih mogućih kanalizacija u gradu u dve reke koje imamo“.

Govoreći o protestima „Srbija protiv nasilja“, Veselinović je ocenio da imamo najveću mobilizaciju građana od 5. oktobra 2000. godine.

„Energija protesta je uvek tu, samo menja oblike“, istakao je Veselinović.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.