Ne davimo Beograd / Zeleno-levi front povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, podseća da više nego ikad moramo da se borimo da naši gradovi budu mesta koja neguju različitost i odlučno se protive nasilju, ugnjetavanju ili diskriminaciji.

Danas obeležavamo Međunarodni dan borbe protiv rasizma, sa porukom da želimo da živimo u otvorenim gradovima koji žele da prihvate i razumeju sve one koji u njima žele da stvore svoj dom.

“Imajući u vidu poslednje izjave i ponašanje gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, kao i drugih brojnih funkcionera vladajuće Srpske napredne stranke, danas je možda više nego ikad važno ne okretati glavu na nasilje i svaki put ustati i podići glas protiv nepravde. I zato pokret Ne davimo Beograd i danas poručuje da će biti istrajan u borbi protiv diskriminacije, rasizma i antisemitizma”, izjavio je šef odborničke grupe Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović.

Ne davimo Beograd se zalaže da umesto prostora mesto nasilja i diskriminacije moramo podići mostove saradnje, solidarnosti i izgraditi društvo u kome se različitost neguje i poštuje, a ne ugnjetava.

Pročitaj i ovo: