Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta reagovao je večeras zbog zabrane bivšoj crnogorskoj ministarki Jovani Marović da uđe u Srbiju i tom prilikom je pozvao međunarodnu zajednicu i predstavnike Evropske unije da osude ovakvo ponašanje vlasti u Srbiji.

„Građanima Srbije je jasno da se naprednjački režim svakodnevno obračunava sa nepodnobnim javnim ličnostima, sa glumcima, aktivistima, predstavnicima opozicije, ali sada i međunarodna zajednica može da se uveri kako u Srbiji prolaze oni koji se ne sviđaju režimu. Progon Jovane Marović nam to jasno pokazuje“, naveo je Veselinović.

Veselinović je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zbog „svoje fotelje spreman da izazove i međunarodne incidente, da progoni ljude i bukvalno sve samo da zaštiti svoju vlast“.

„Kako drugačije objasniti besmislenu zabranu ulaska u Srbiju Jovani Marović, bivšoj potpredsednici vlade Crne gore i ministarski evrointegracija, osim da Vučić i Vulin leče svoje frustracije i nervozu zbog očiglednih promena kojim je krenula Srbija pa stvaraju nove incidente u regionu“, rekao je on.

„Izborićemo se da Srbija bude zemlja u kojoj su svi dobrodošli, a ne da se ljudima zabranjuje ulazak u nju“, poručio je Veselinović iz Zeleno-levog fronta.

Pročitaj i ovo:

Poslednja zelena oaza Beograda

Na opštini Palilula nalazi se Milićevo brdo na kome je poslednjih godina u toku rapidna divlja gradnja privatnih vila, neosnovana konverzija zemljišta i prodaja poljoprivrednog zemljišta po ceni gradsko građevinskog.

Biljana Đorđević: Nije bilo greške na listama, postupili smo po zakonu

Biljana Đorđević, povodom odbijanja lista, kaže da nije jasno kako su neki "obični građani" imali uvid u zaštićene lične podatke, a navodi da su svi kandidati na listama (koji su uslovno rečeni sporni u prigovoru) bili u biračkom spisku u trenutku kad su liste podnete, što je uslov da se kandiduju na izborima po Zakonu o lokalnim izborima.