Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta reagovao je večeras zbog zabrane bivšoj crnogorskoj ministarki Jovani Marović da uđe u Srbiju i tom prilikom je pozvao međunarodnu zajednicu i predstavnike Evropske unije da osude ovakvo ponašanje vlasti u Srbiji.

„Građanima Srbije je jasno da se naprednjački režim svakodnevno obračunava sa nepodnobnim javnim ličnostima, sa glumcima, aktivistima, predstavnicima opozicije, ali sada i međunarodna zajednica može da se uveri kako u Srbiji prolaze oni koji se ne sviđaju režimu. Progon Jovane Marović nam to jasno pokazuje“, naveo je Veselinović.

Veselinović je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zbog „svoje fotelje spreman da izazove i međunarodne incidente, da progoni ljude i bukvalno sve samo da zaštiti svoju vlast“.

„Kako drugačije objasniti besmislenu zabranu ulaska u Srbiju Jovani Marović, bivšoj potpredsednici vlade Crne gore i ministarski evrointegracija, osim da Vučić i Vulin leče svoje frustracije i nervozu zbog očiglednih promena kojim je krenula Srbija pa stvaraju nove incidente u regionu“, rekao je on.

„Izborićemo se da Srbija bude zemlja u kojoj su svi dobrodošli, a ne da se ljudima zabranjuje ulazak u nju“, poručio je Veselinović iz Zeleno-levog fronta.

Pročitaj i ovo:

Veselinović: Imamo plan za efikasan javni prevoz u Mladenovcu

Koalicija “Srbija protiv nasilja” posetila je Mladenovac, osvrnula se na problem saobraćaja u ovom delu grada i iznela plan na koji način će javni prevoz u Mladenovcu učiniti efikasnijim. Građani i građanke Mladenovca svakodnevno su zaglavljeni u gužvama, gde da bi stigli do Beograda zbog škole ili posla, neretko provedu više od 4 sata u prevozu.