Ovako za Danas Dobrica Veselinović, kandidat za gradonačelnika Beograda Zeleno levog fronta na proteklim gradskim izborima, komentariše najavu Aleksandra Vučića da će Aleksandar Šapić najverovatnije i na sledećim izborima biti kandidat SNS za gradonačelnika glavnog grada.

„Svima je jasno da je vreme za kraj desetogodišnje pogubne vlasti SNS-a i SPS-a u Beogradu, ali i u mnogim drugim gradovima i opštinama u Srbiji. Ono što smo dobili za sve ove godine jeste uništavanje javnog interesa, pogodovanje inivestitorskom urbanizmu, uništavanje zelenih površina i okretanje glave na velike suštinske probleme, kao što je zagađenje vazduha, stambena kriza, ili problem saobraćaja i javnog prevoza“, ističe Veselinović.

Dodaje i da je jasno da je zbog velike korupcije, nepotizma i nestručnih odluka i sama Srpska napredna stranka u problemu, jer velika većina poštenih ljudi unutar administracije i uprave prosto ne želi da se povinuje njihovom pritisku i učestvuje u suludim projektima, koji jedino za cilj imaju bogaćenje pojedinaca bliskim vrhu SNS-a.

„Jasno je i da postoji sukob frakcija u SNS-u kao i lični ratovi koje Aleksandar Šapić vodi i sa strankom, ali i sa Aleksandrom Vučićem. Više puta sam govorio da je Aleksandar Šapić velika greška SNS-a, a sada bih poručio da je Beogradu potrebna promena i da sam uveren da će Beograd uskoro postati grad koji se razvija i raste u skladu sa potrebama svih nas koji ovde živimo, a ne zarad interesa korumpirane elite“, objašnjava za Danas Dobrica Veselinović.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.