Kandidat za gradonačelnika liste “Biramo Beograd” Dobrica Veselinović izjavio je da na izbore izlaze sa idejom o pobedi jer ne žele nijedan grad, opštinu i ulicu da prepuste Srpskoj naprednoj stranci

On je na konferenciji za novinare u Beogradu istakao da je investitorski urbanizam jedan od najvećih problema Beograda, navodeći da u zaštićenim delovima Beograda niču zgrade i da se dozvoljava takav razvoj grada.

Prema njegovim rečima, saobraćajni kolaps je problem koji je potrebno hitno rešiti ulaganjem u javni prevoz i širenjem mreže žutih traka.

„Problem Beograda je i stanje zdravstvenih ustanova, ambulante u kojima se lečimo se raspadaju i nemoguće je zakazati ozbiljnije preglede i analize“, predočio je Veselinović.

Prema njegovim rečima, SNS je favorizovala projekte poput Beograda na vodi i ostale stvari koje ne čine život Beograđana boljim, nego omogućavaju ljudima bliskim SNS da se obogate.

Kao veliki problem građana Beograda Veselinović je naveo stanje vrtića i škola, dodavši da posle majske tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ništa nije urađeno da se bezbednost u školama poboljša i građani ne mogu bezbrižno da šalju decu u škole.

Kandidat za zamenika gradonačelnika Miloš Pavlović je izjavio da je uzrok svih problema u Beogradu vlast koja je u potpunosti ogrezla u kriminal.

„Problem je vlast koja obavlja javnu funkciju u stranačkom interesu, a ne u interesu Beograđana“, rekao je Pavlović.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.