Šef odborničke grupe “Moramo – Za dobar grad” u Skupštini Grada Beograda Dobrica Veselinović izjavio je danas da bi najlogičnije bilo da svaki lokalni izbori, među njima i beogradski, budu odvojeni od bilo kojih drugih izbora.

“Mislim da Beograd i svaka lokalna sredina zaslužuju da imaju izbore odvojeno od parlamentarnih i predsedničkih, jer teme su drugačije, kandiduju se ljudi, kandiduju se koncepti, a ne predsednik države koji je onda kandidat u mesnim zajednicama i na svakom drugom nivou”, rekao je Veselinović novinarima u Skupštini Grada, gde je predstavljen godišnji izveštaj te odborničke grupe.

Dodao je da je razdvajanje izbora bilo jedan od njihovih zahteva tokom razgovora o izbornim uslovima pod pokroviteljstvom EU pre izbora u aprilu 2022. godine.

Kazao je da su oni uvek spremni za izbore, ali da je “očigledno da postoji disbalans u organizaciji Srpske napredne stranke (SNS)”.

“Pa tako predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić kaže da su oni za izbore, a evo gradonačelnik (Beograda Aleksandar) Šapić se nekako od toga krije, beži, ne želi da preuzme odgovornost. Što bi rekli sportski: loptica je na njihovom terenu, mi smo spremni”, kazao je Veselinović.

Ocenio je da sve što se dogodilo u Skupštini Grada u prethodnih godinu dana govori da vlast “ne ume i ne želi da reši probleme u gradu”, a da događaji iz prethodnih mesec dana govore da vlast “ne želi da bude sa građanima”.

“I sve ovo što se desilo u prethodnim nedeljama, količina ljudi na ulicama Beograda govore da je Beogradu potrebna promena i mi smo za tu promenu spremni”, rekao je Veselinović.facebook sharing button

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.