Nosilac liste koalicije “Srbija protiv nasilja” na beogradskim izborima Dobrica Veselinović rekao je danas da ima “priča” o tajnim pregovorima predstavnika Srpske napredne stranke (SNS) sa pojedinim ljudima koji su osvojili odbornička mesta u Skupštini grada Beograda, iako kandidat SNS za gradonačelnika Aleksandar Šapić tvrdi da nema tajnih pregovora.

Veselinović je za televiziju Nova S rekao “da se priča” da je bilo kontakata i sa članovima “Zeleno-levog fronta” (ZLF), odnosno s pojedinim ljudima sa liste koalicije “Srbija protiv nasilja”.

“Ono što sam čuo je da to krene tako što im neko priđe i kaže ‘pa dobro, ajde da se napusti koalicija’… pa ‘šta god treba, videćemo, brinućemo’, i slično. Nema tu koverti i kofera”, istakao je Veselinović.

Rekao je da što se tiče ZLF i izborne liste “Srbija protiv nasilja”, ljudi koji su na toj listi su tu pre svega zbog ubeđenja i da nisu potkupljivi.

“To nije stvar novca i korupcije, već se radi o javnom interesu. To očigledno nije slučaj i sa nekim drugim koji su postali odbornici”, rekao je Veselinović.

On je naglasio da su članovi Privremenog organa grada Beograda dobili poziv za telefonsku sednicu na kojoj će biti 185 tačaka dnevnog reda, a između ostalog i predlog da se sazove konstitutivna sednica Skupštine grada za 19. februar.

“To je par dana pre isteka zakonskog roka za održavanje te sednice. Šapić je najavio da će par dana pre te sednice izaći i reći da li ima skupštinske većine ili se ide na ponovljene izbore”, kazao je Veselinović.

Rekao i da politički pokret “Mi – glas iz naroda”, od kojeg ovisi formiranje vlasti u Beogradu, nije nikakva opoziciona lista, da to čak nije ni koalicija već je skup pojedinaca koji imaju lični interes, i da to treba jasno reći.

“Oni koji u 21. veku pričaju o teorijama zavere, Zemlji kao ravnoj ploči, da su vakcine opasne. To je jako opasno i predstavlja poraz za ovo društvo”, rekao je nosilac liste koalicije “Srbija protiv nasilja” na beogradskim izborima.

Veselinović je istakao da je jasno da svako onaj koji bi prešao u novu skupštinsku većinu, zašto je to uradio. “Nije prešao zbog politike, već iz ličnih interesa i korupcije i kriminala”, ukazao je on.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.