Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta i član Privremenog ograna Grada Beograda istakao je večeras da ne veruje da će institucije uraditi svoj posao u slučaju izborne krađe i ocenio je da je politička kriza u Srbiji danas velika, te da je neophodna međunarodna istraga, te popravljanje svih nepravilnosti, pa tek onda ponavljanje izbora.

„Politička kriza u kojoj se mi danas nalazimo, toliko je velika da nema reči o ponavljanju izbora tek tako, već ima reči samo o jednoj međunarodnoj istrazi, medijaciji, popravljanju svih stvari koje smo uočili, pa tek onda o izlasku na neke poštene i slobodne izbore. Ja smatram da je to ispravan put i da je to zdravo za naše društvo“, istakao je Veselinović u Dnevniku Nove.

Veselinović je rekao da nije veliki optimista da će u slučaju izborne krađe institucije uraditi „ono što pravo nalaže, a to je da se ne priznaju ovi rezultati izbora i da se sve vrati na početak“.

„Onaj broj nepravilnosti koji je uočen i dokazan govori dovoljno da ovo nisu bili fer i demokratski izbori. Ljudi su glasanjem rekli šta žele, a Srpska napredna stranke je krađom kazala u kom pravcu želi da ova zemlja ide“, kazao je on.

„Radili smo intezivno ovih dana na tome da taj međunarodni pritisak bude sve jači“, dodao je još.

Veselinović je rekao da nije tačno da „Evropa podržava Vučića“ i podsetio je na nedavnu sednicu Evropskog parlamenta, a na kojoj su se čule, kako je naveo, vrlo snažne reči i vrlo jasni dokazi o tome da su izbori u Srbiji bili puni nepravilnosti i da nisu bili demokratski.

„U Briselu ćemo imati niz sastanaka sa ciljem da se taj pritisak poveća i da se dođe do međunarodne istrage i medijacije… Mislim da je to jedino rešenje i da je za SNS zdravo da prihvati da je uhvaćen u krađi i da prihvati međunarodnu istragu i da onda na poštenim izborima pokaže koliko vredi“, poručio je Veselinović.

Govoreći o antidatiranju Službenog lista Beograda, Veselinović je naveo da ovo nije prvi put da se službeni glasnici andidatiraju.

„Mi smo u prethodnih nekoliko godina videli da je to praksa… Mi smo pokušavali da saznamo zašto se to dešava i dobijali smo nekakav odgovor da nisu svi materijali stigli do Sekretarijata za informisanje“, kazao je on.

Veselinović se osvrnuo i na večerašnje obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavljanje plana „Srbija 2027“. On je ocenio da je Vučić večeras imao „jednu predizbornu konvenciju“.

„Ovo jeste opet otvaranje jednog polja kampanje i obećanja za sledeći izborni ciklus“, zaključio je Veselinović.

Pročitaj i ovo: