Nosilac liste “Srbija protiv nasilja” u Beogradu, Dobrica Veselinović i kandidatkinja za gradsku odbornicu Jovana Nedelkoski-Petrović, danas su posetili levu obalu Dunava i sa građanima Palilule razgovarali o planovima za prevazilaženje problema broja mesta u vrtićima.

“Nedostatak mesta u vrtićima je hroničan problem našeg grada, ali je ovaj problem gorući na levoj obali Dunava u Borči, Ovči, Kotežu i Krnjači. Ovom delu Beograda je potrebno nekoliko objekata za smeštaj dece. Pripremili smo projekat za izgradnju prvog vrtića, a novac potreban za izgradnju ćemo preusmeriti iz štetnih i koruptivnih projektara koje je ova vlast planirala da pokrene”, izjavio je Dobrica Veselinović.

“Nedostatak kapaciteta, poplava zbog loše infrastrukture i nepostojeća kanalizacija u delu opštine, kao i snabdevanje hranom, samo su neki od problema sa kojima se roditelju susreću. Nedostatak smeštajnih kapaciteta u jaslicama primorava veliki broj naših komšija da decu vode u vrtiće sa druge strane Dunava i zbog toga moraju da prelaze Pančevački most, koji je već preopterećen sa nekoliko stotina hiljada ljudi koji su svakodneno na njemu zaglavljeni”, kaže Jovana Nedelkovski-Petrović, kandidatkinja za gradsku odbornicu.

Zeleno-levi front već godinama skreće pažnju na katastrofalnu politiku grada Beograda kada je u pitanju briga o deci. Mesto za svako dete u vrtiću je prioritet za ZLF i koaliciju Srbija protiv nasilja, zato nas podržite na izborima 17. decembra.

Promena je moguća!

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.