Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije “Biramo Beograd” Dobrica Veselinović ističe da sve što nedostaje Beograđanima i ne funkcioniše u glavnom gradu, posledica je tenderske korupcije koja ga je obavila.

,,Nema dovoljno vrtića, jer je novac presipa u privatne džepove. Problem javnog prevoza nije rešen, jer se tenderi nameštaju privatnim prevoznicima koji na taj način mnogo zarađuju. Problem zagađenja se ne rešava zbog pravljenja besmislenih projekata, ulice se rekonstruišu po sto puta. Imamo bezbroj primera”, rekao je on.

On naglašava da je otvaranje i revizija svih štetnih ugovora jedna od prvih stvari u programu koalicije ,,Biramo Beograd” i pokretanje tužbi i procesa pred domaćim i stranim sudovima, kako bi odgovorni za situaciju u gradu konačno bili procesuirani.

,,Borimo se svakog dana i naša borba neće prestati 2. juna. Pozivam Beograđane da li žele ovakvu situaciju u gradu i u narednom periodu, da li žele da im predsednici opština i odbornici budu ljudi koji se sakrivaju iza plakata Aleksandra Vučića ili žele da izaberu ljude koji se bore za javni interes i koji će služiti, upravljati i govoriti u njihovo ime”, zaključio je on.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.