Govoreći o Beogradskoj kartici čijim uvođenjem će građani dobiti brojne benefite, kako tvrdi vlast, Dobrica Veselinović je napomenuo da su predlagači naveli da će svi Beograđani moći da se prijave za tu uslugu Sekretarijatu za socijalne delatnosti, “onom koji nema mogućnosti ni kapacitete da pomogne najugroženijima”.

Njima treba da se obratimo da uvedemo karticu koja neće praviti razliku između onih koji imaju mnogo i onih koji nemaju ništa, ukazao je on.

“Politika pokreta Ne davimo Beograd i koalicije Moramo je da socijalne nejednakosti smanjujemo, a ne da dajemo podjednako onima koji imaju desetine hiljade evra i onima koji nemaju ništa”, rekao je Veselinović.

Dodaje da upravo Beogradskom karticom nećemo napraviti razliku između onoga koji ima da priušti bilo koju od ovih usluga i onog koji to ne može.

Veselinović je podsetio na Novobeogradsku karticu, koja je bila slična ovoj novoj koja se predlaže, a u popustima koji su se davali bilo je stvari kao što su Agencija “Profit tim” koja nudi knjigovodstvene usluge i poreski konsalting sa 10 odsto popusta.

“Kome, možda vama ili gradonačelniku treba poreski konsalting, ali kome treba da dođe sa ovom karticom i traži takvu uslugu”, upitao je Veselinović

On je ukazao da je upravo u tome razlika između “nas i vas”.

“Mi se bavimo ovim da smanjimo socijalne nejednakosti, a vi se bavite ovim da oni koji već imaju, imaju još više i zato nećemo glasati za ovu odluku”, istakao je Veselinović.

tekst: Nova S

Pročitaj i ovo: