Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić potpuno je “izgubio konce”, ima bahat odnos prema novcu građana a ne daje nikakav plan kako ćemo se bolje voziti, rekao je Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd, odbornik u skupštini Grada Beograda.

„Povrh svega… smo imali priliku da čujemo taj audio snimak u kom se jasno čuje njegov šef kabineta koji pokušava da namesti tender„, rekao je Veselinović u Danu uživo na televiziji N1.

Dodao je i da nije toliko važno ko je objavio snimak, nego to što na RTS-u i većini mejnstrim medija nije bilo objavljeno ništa o tome.

Ocenio je da Šapićeva konstrukcija da se radi o „korupciji u javnom interesu“ pokazuje da je nedostojan funkcije.

Njegova ostavka bi bila etički čin jer ovaj posao mu ne ide, ocenio je Veselinović. Pokret Ne davimo Beograd prethodno je podneo krivične prijave protiv Šapića i šefa njegovog kabineta.

Govoreći o Šapićevim predlozima novina u gradskom prevozu, koje su više puta menjane, Veselinović kaže da gradonačelnik pokazujke bahat odnos prema gradu.

Kako je rekao, Šapić je na početku mandata „bukvalno uništio život komšija“ na Bežanijskoj kosi svojom nelegalnom gradnjom.

„Očigledno je on takav čovek i zbog toga je nedostojan da obavlja funkciju gradonačelnika“, kazao je Veselinović.

Gradonačelnika je uporedio sa „nenavođenim projektilom od kog mi ispaštamo“.

Veselinović je rekao da je BusPlus sofisticiran sistem koji je trebalo da preuzme grad pre dve godine, kad je ugovor isticao.

Sad ćemo, kako je kazao, imati lošiju uslugu i milionske penale koje ćemo da plaćamo privatnoj kompaniji Kentkart.

Govoreći o naplati karata u budućnosti, rekao je da je u planu je bilo zapošljavanje 600 kontrolora, dok se novim planom to ukida a kontrolori će biti komunalni policajci.

„Očigledno da gradonačelnik nema nikakav plan“, kazao je Veselinović.

U četvrtak će biti sednica gradske skupštine, a Veselinović kaže da ostaje da se vidi da li će gradonačelnik imati kvorum i da li će odbornici vladajuće većine dati podršku njegovoim rešenjima.

Istakao je i da zbog nerešavanja problema saobraćaja druga javna komunalna preduzeća subvencionišu GSP sa milijardama dinara.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.