Svi smo bili svedoci još jednog izbornog ciklusa u kome je Srpska napredna stranka pokazala da je spremna na sve neregularnosti, ucene i mahinacije kako bi opstala na vlasti u Srbiji i Beogradu.

U danima nakon izbora, Srpska napredna stranka nam je pokazala da će opstanak na vlasti braniti svim raspoloživim sredstvima, pa i primenom sile nad političkim protivnicima, ali i nad mladima i studenatima.

Kao reakciju na prekrajanje izborne volje građana, inicijativa “ProGlas” je pozvala sve građane na miran protest u subotu, 30.12. u 12 časova kod Terazijske česme u Beogradu.

ProGlas zahteva da se novi parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u celoj Srbiji održe u roku od šest meseci nakon procesa temeljne promene izbornih uslova.
Mi ne pristajemo na krađu naših glasova i zato vas Zeleno-levi front i Srbija protiv nasilja pozivaju da se odazovemo pozivu Proglasa.

Vidimo se u subotu u 12 časova kod Terazijske česme da odbranimo svaki naš glas!

Pročitaj i ovo:

Jerinić: Neophodno da se zakoni menjaju

Miroslav Aleksić i Jelena Jerinić iz koalicije Srbija protiv nasilja potvrdili su da će danas do 12h dostaviti predsednici Skupštine Ani Brnabić svoje predloge kako dalje raditi na preporukama ODIHR.