Odlučnom akcijom svih narodnih poslanika opozicije je prekinuta sednica Narodne skupštine, a SNS je morao na neodređeno da je odloži.

Podsećamo da je Srbija protiv nasilja prethodno zahtevala da se sednica odloži kako bi bila održana nakon usvajanja rezolucije Evropskog parlamenta o izbornoj krađi u Srbiji, o čemu su eksplicitno govorili svi domaći i međunarodni posmatrači.

Izbornu krađu je video ceo svet, pa ne čudi što konstitutivnoj sednici nije prisustvovao niko iz diplomatskog kora, što je inače uobičajeno, a Vučiću niko od članica Evropske unije nije čestitao na izbornoj pobedi.

Narodni poslanici i poslanice opozicije odbili su da zakletvu polažu zajedno sa poslanicima vlasti, koji su mandate uzurpirali kršenjem zakona i krađom izbora.

Zato smo zakletvu podneli građanima, u holu Narodne skupštine pred medijima.

Naši predstavnici biće prisutni u Strazburu kada se bude usvajala rezolucija Evropskog parlamenta u četvrtak, 8. februara. Pratite prenos uživo na našim stranicama.

Pročitaj i ovo:

Nećemo dozvoliti rušenje Starog savskog mosta

Povodom ograđivanja prostora oko Starog savskog mosta i postavljanja građevinske table koja sadrži privremenu građevinsku dozvolu, odnosno pripremnih radnji za rušenje mosta, Zeleno-levi front apeluje da ovaj most treba sačuvati i podseća da se gradska vlast već šest godina oglušuje o zahteve građana i stručne javnosti da se ovaj most ne ruši.