Pokret Ne davimo Beograd smatra da najavljeno uzimanje kredita za uklanjanje Starog savskog mosta predstavlja uništavanje simbola Beograda radi pogodovanja interesima investitora koji su bliski vlasti.

Projekat uklanjanja postojećeg funkcionalnog i kulturno-istorijski značajnog mosta radi gradnje novog, neće rešiti saobraćanje gužve u Beogradu, štaviše, uklanjenjem mosta bez obezbeđivanja alternative će se dodatno opteretiti saobraćaj na ostalim mostovima. Ono što je sigurno kao i dosadašnji štetni projekti ove vlasti, jeste da će teret snositi građani na koje će se svaliti dodatna zaduženja zbog uzimanja ovog kredita.

“Beogradu je potrebna promena saobraćanje koncepcije, a ne rušenje mostova i proširivanje saobraćajnica u centralnoj gradskoj zoni, jer će to dovesti još više automobila u centar grada.. Potrebno nam je ulaganje u javni prevoz, gradsku železnicu i održivu mobilnost. Za jedan ovakav kredit moguće je kupiti 20 kompozicija voza koji bi mogli učine da se linije BG:voza prošire do Pančeva i Inđije, da se postojećim linijama poveća frekvencija i time rasterete ulice od suvišnih automobila.” izjavio je Dobrica Veselinović šef odborničke grupe Ne davimo Beograd i koalicije Moramo u skupštini grada Beograda

Smatramo da je uklanjanje funkcionalnih mostova u XXI veku vandalski čin iza koga stoji samo profit za ljude bliske SNS-u. Ovom prilikom obaveštamo javnost ćemo uskoro objaviti plan sa daljim koracima koje ćemo preduzeti povodom odbrane Starog savskog mosta.

Konferencija za medije: Zahtevamo BG voz do Pančeva i Nove Pazove

Pročitaj i ovo:

Veselinović: Imamo plan za efikasan javni prevoz u Mladenovcu

Koalicija “Srbija protiv nasilja” posetila je Mladenovac, osvrnula se na problem saobraćaja u ovom delu grada i iznela plan na koji način će javni prevoz u Mladenovcu učiniti efikasnijim. Građani i građanke Mladenovca svakodnevno su zaglavljeni u gužvama, gde da bi stigli do Beograda zbog škole ili posla, neretko provedu više od 4 sata u prevozu.