Povodom oglašene prodaje Hotela “Dom” koji se nalazi u neposrednoj blizini Kliničko-bolničkog centra Srbije, Ne davimo Beograd predlaže da se u skladu sa preporukama stručnjaka i doktora iz inicijative Ujedinjeni protiv kovida ovaj objekat iskoristi za smeštaj obolelih od Korona virusa.

Prednosti ovog rešenja su što sobe u ovom hotelu imaju po jedan ili dva ležaja, svaka soba ima kupatilo (te lakše se održava higijena), hotel je bliži lekarima iz Kliničko bolničkog centra Srbije koji mogu da obiđu pacijente i ukoliko se pogorša zdravstvena slika, oni mogu brzo biti prebačeni na lečenje u bolnicu.

Obzirom da je objekat u vlasništvu grada bio bi idealan kao ogledni primer i model za kasnije, kako da grad i država eventualno sarađuju u cilju suzbijanja pandemije Kovid19.

Takođe, Ne davimo Beograd zahteva od trenutne gradske administracije u Beogradu da odustane od trenda rasprodaje objekata, zgrada i stanova u javnom vlasništvu.

Umesto rasprodaje, Grad bi trebalo da uspostavi registar prostora u javnom vlasništvu i po potrebi, promeni im namenu (ili vrati staru namenu) tako da odgovaraju potrebama građana i zajednice u kojima se nalaze, u ovom slučaju to bi mogle biti bolnice, a u nekim drugim slučajevima objekti koje koristi zajednica.

Objekti u javnom vlasništvu, kao i napušteni i nekorišteni prostori, kojih je mnogo, mogu postati objekti za smeštaj beskućnika, klubovi za penzionere, omladinski i društveni centri, biblioteke ili bioskopi.

Podsećamo da je hotel “Dom” na adresi Kralja Milutina 54 površine 1740,93 m2 i da je početna cena nešto više od 2.200.000 eura. Javno nadmetanje je zakazano za ponedeljak u 10 časova u Maloj sali gradske uprave u ulici Kraljice Marije.

Pročitaj i ovo:

Lazović za Nova S: Rasipamo novac dok se deca leče sms porukama

“Sa jedne strane treba da slavimo neko zajedništvo, bolju godinu želimo jedni drugima. Umesto da ta sredstva uložimo, da nekome zaista bude bolje, mi ih rasipamo tako da na njima zarade korumpirana elita bliska sa Naprednom strankom”, kazao je Radomir Lazović.

Rasprava o budžetu – nova manipulacija gradske vlasti Beograda

Na okruglom stolu o gradskom budžetu, koji je održan danas u Medija centru, ocenjeno je da je javna rasprava na koju je vlast pozvala građane fingirana politička promocija, a ne iskreno uključivanje ljudi u odlučivanje. Takođe, najavljena je saradnja lokalne odborničke grupe Srce grada sa Zajedno za Srbiju, Nebojše Zelenovića i Ne davimo Beograd.