Donošenjem novog urbanističkog plana, Grad Beograd omogućava Milenijum timu rušenje istraživačko- razvojnog instituta Goša kako bi gradio stambeno-poslovni kompleks. Scenario je prepoznatljiv. Milenijum tim je kao jedini ponuđač kupio ovaj institut da bi ga navodno učinio efikasnijim, ali odmah nakon isteka dvogodišnje obaveze čuvanja delatnosti preduzeća, kreću u ostvarivanje svoje prave namere.

Institut Goša

Grad Beograd je objavio javni uvid u nacrt plana detaljne regulacije područja između ulica: Preševske, Batutove i Milana Rakića i granice kompleksa OŠ „Veljko Dugošević” ili preciznije kompleksa Instituta “Goša” na Zvezdari. Ovim planom umesto zgrade Instituta Goša, predviđena je izgradnja velikog stambeno-poslovnog kompleksa od ukupno 22.389 kvadratnih metara od kojih je preko 17.000 novih kvadrata predviđeno za stanovanje, a 4.400 za poslovne namene.

Institut Goša tabela

Podsećamo da je ovaj Institut država krajem 2018. godine prodala firmi Millenijum tim po početnoj ceni od 970.125 evra.  Na ovom tenderu Milenijum tim je bio jedini ponuđač. Izrada ovog plana pokrenuta je malo posle isteka roka od dve godine koji je po ugovoru o privatizaciji Instituta “Goša” bio obavezan period u kome se ne sme menjati delatnost preduzeća, niti dalje raspolagati njenom imovinom.

Ovaj slučaj nam još jednom pokazuje da je jedini cilj kriminalne političke elite na vlasti i sa njima povezanih preduzeća, kao što je Milenijum tim, otimačina javnih resursa i njihovo enormno bogaćenje na štetu građana i građanki Beograda.

Ne davimo Beograd nastaviće da se bori protiv ovakvih štetnih dilova Srpske napredne stranke, i učiniće sve da Beograd vrati u ruke građana kako bi naš grad ponovo postao dobar grad za sve, a ne samo za privilegovanu elitu.

Pročitaj i ovo:

Dobrica Veselinović na protestu: Suprotstavimo se nepravdi i režimskom kriminalu

Govor Dobrice Veselinovića na protestu protiv režimskog nasilja, koji je održan u nedelju 28. novembra. Neposredan povod za protest bilo je nasilje policije i naprednjačkih batinaša koji su napadali građane na blokadama saobraćajnica organizovanim povodom donošenja štetnih zakona o referendumu i eskproprijaciji zemljišta, odnosno posledica koji će ovi zakoni imati na sprovođenje projekta Rio Tinto i drugih dalekosežnih posledica.

Important news from Serbia: Protests and para-police brutality

Expropriation law, lithium mining, referendum law, and the corrupted state of violence have been the main topics lately in Serbia. Thousands of people protested in smaller and bigger places around the country on 27th of November. Violence in the cities of Novi Sad and Zrenjanin escalated, while those in Šabac were confronted not only by policemen’s batons but also sticks, baggers, and even attacked by hammers. The violent hooligans have been proclaimed as ,,citizens… who continued their journey to Belgrade…(for) celebration of the anniversary of the founding of the SNS (Serbian Progressive Party)’’ by pro-government media.