Donošenjem novog urbanističkog plana, Grad Beograd omogućava Milenijum timu rušenje istraživačko- razvojnog instituta Goša kako bi gradio stambeno-poslovni kompleks. Scenario je prepoznatljiv. Milenijum tim je kao jedini ponuđač kupio ovaj institut da bi ga navodno učinio efikasnijim, ali odmah nakon isteka dvogodišnje obaveze čuvanja delatnosti preduzeća, kreću u ostvarivanje svoje prave namere.

Institut Goša

Grad Beograd je objavio javni uvid u nacrt plana detaljne regulacije područja između ulica: Preševske, Batutove i Milana Rakića i granice kompleksa OŠ „Veljko Dugošević” ili preciznije kompleksa Instituta “Goša” na Zvezdari. Ovim planom umesto zgrade Instituta Goša, predviđena je izgradnja velikog stambeno-poslovnog kompleksa od ukupno 22.389 kvadratnih metara od kojih je preko 17.000 novih kvadrata predviđeno za stanovanje, a 4.400 za poslovne namene.

Institut Goša tabela

Podsećamo da je ovaj Institut država krajem 2018. godine prodala firmi Millenijum tim po početnoj ceni od 970.125 evra.  Na ovom tenderu Milenijum tim je bio jedini ponuđač. Izrada ovog plana pokrenuta je malo posle isteka roka od dve godine koji je po ugovoru o privatizaciji Instituta “Goša” bio obavezan period u kome se ne sme menjati delatnost preduzeća, niti dalje raspolagati njenom imovinom.

Ovaj slučaj nam još jednom pokazuje da je jedini cilj kriminalne političke elite na vlasti i sa njima povezanih preduzeća, kao što je Milenijum tim, otimačina javnih resursa i njihovo enormno bogaćenje na štetu građana i građanki Beograda.

Ne davimo Beograd nastaviće da se bori protiv ovakvih štetnih dilova Srpske napredne stranke, i učiniće sve da Beograd vrati u ruke građana kako bi naš grad ponovo postao dobar grad za sve, a ne samo za privilegovanu elitu.

Pročitaj i ovo: