Reakcija Radomira Lazovića, predsednika poslaničke grupe Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd povodom postavke uređaja za prečišćavanje vazduha u salama Narodne skupštine.

„Postoje mnogo preča mesta na kojima bi oni prvo trebalo da budu postavljeni, kao što su škole ili vrtići, to je jasno. Ali moram da priznam da je neverovatan obrt da se danas oni koji su tvrdili da zagađenje vazduha ne postoji, sada plaše za svoje zdravlje i sebi postavljaju prečišćivače. Ovo je toliko ciničan i bezosećajan potez da je čak i za SNS previše”, izjavio je Radomir Lazović, predsednik poslaničke grupe Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd i podsetio da godišnje od zagađenja vazduha premine 15 hiljada građana.

Aleksandar Vučić je tvrdio da zagađenja nema, „da mi ne možemo da budemo zagađeni“ i da „zagađenje u našim gradovima traje jedan ili dva dana i to samo kada se poklope vremenske prilike“. Slične tvrdnje iznosili su i drugi funkcioneri Srpske napredne stranke, pa smo protiv bivšeg ministra zaštite životne sredine podneli i dve krivične prijave zbog umanjivanja značaja zagađenja.

Ne davimo Beograd je u saradnji sa stručnjacima i civilnim društvom izradio plan u 6 koraka kako do čistog vazduha i poslali smo ga svim nadležnima da urade barem nešto iz njega.

Plan možete pročitati na linku:

Pročitaj i ovo: