Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu inicijative Ne davimo Beograd za malverzacije prilikom nabavke “najskuplje jelke na svetu” u neverovatnom iznosu od čak 83 hiljade evra, koju smo podneli protiv Darka Glavaša, nadležnog za raspisivanje ovog nameštenog tendera i Radovana Đumića, direktora firme Keep light koja je profitirala iz ovog nameštenog tendera.

Ova krivična prijava podneta je zbog toga što su navedeni sklopili dogovor o raspisivanju tendera na taj način da uslovi javne nabavke budu tako precizno određeni da ih može ispuniti samo privredno društvo KEEP LIGHT D.O.O. BEOGRAD, da cena javne nabavke višestruko prevazilazi stvarnu i realnu vrednost novogodišnje jelke, te da se na taj način oštetio budžet grada Beograda, a Darko Glavaš i Radovan Đumić odnosno Keep light d.o.o. pribavili su protivpravnu imovinsku korist.


Ovo je čak treća krivična prijava koju smo podneli povodom malverzacija sa novogodišnjom rasvetom. Protiv Javnog preduzeća „Javno osvetljenje“, odgovornih ljudi Gradske uprave i direktora firme „Keep light“, podneli smo krivične prijave zbog nameštanja tendera za nabavku novogodišnje rasvete, i to zbog nabavke 2016. godine i nabavke 2017. godine.

Podsećamo da Grad Beograd novogodišnju rasvetu nabavlja od firme „Keep light d.o.o.“ još od 2002. godine. U prethodne dve godine na četiri tendera ovaj ponuđač je bio i jedini koji je mogao da učestvuje na tenderu.