Више јавно тужилаштво у Београду одбацило је кривичну пријаву иницијативе Не давимо Београд за малверзације приликом набавке “најскупље јелке на свету” у невероватном износу од чак 83 хиљаде евра, коју смо поднели против Дарка Главаша, надлежног за расписивање овог намештеног тендера и Радована Ђумића, директора фирме Keep light која је профитирала из овог намештеног тендера.

Ова кривична пријава поднета је због тога што су наведени склопили договор о расписивању тендера на тај начин да услови јавне набавке буду тако прецизно одређени да их може испунити само привредно друштво KEEP LIGHT Д.О.О. БЕОГРАД, да цена јавне набавке вишеструко превазилази стварну и реалну вредност новогодишње јелке, те да се на тај начин оштетио буџет града Београда, а Дарко Главаш и Радован Ђумић односно Keep light д.о.о. прибавили су противправну имовинску корист.


Ово је чак трећа кривична пријава коју смо поднели поводом малверзација са новогодишњом расветом. Против Јавног предузећа „Јавно осветљење“, одговорних људи Градске управе и директора фирме „Keep light“, поднели смо кривичне пријаве због намештања тендера за набавку новогодишње расвете, и то због набавке 2016. године и набавке 2017. године.

Подсећамо да Град Београд новогодишњу расвету набавља од фирме „Keep light d.o.o.“ још од 2002. године. У претходне две године на четири тендера овај понуђач је био и једини који је могао да учествује на тендеру.