Zeleno-levi front izražava duboko žaljenje i saučešće porodici i prijateljima zbog tragične nesreće u kojoj je danas poginuo službenik Narodne skupštine.

Nažalost, zaposleni u Srbiji rade u veoma teškim uslovima, a standardi bezbednosti i zdravlja na radu se ignorišu. Godišnje u Srbiji više od 50 ljudi pogine na radnom mestu, a poslodavci koji su za to odgovorni često izbegavaju odgovornost. Ta sudbina ne zaobilazi ni one koji rade u najvišim državnim organima. Zaposleni u Narodnoj skupštini rade pod velikim pritiskom i manje su plaćeni od onih koji rade u drugim državnim organima, na šta smo ukazivali više puta, kao i prilikom usvajanja budžeta u parlamentu.

Zahtevamo da se sprovede hitna i temeljna istraga i utvrdi da li je u ovom slučaju došlo do kršenja standarda bezbednosti na radu.

Pročitaj i ovo:

Nećemo dozvoliti rušenje Starog savskog mosta

Povodom ograđivanja prostora oko Starog savskog mosta i postavljanja građevinske table koja sadrži privremenu građevinsku dozvolu, odnosno pripremnih radnji za rušenje mosta, Zeleno-levi front apeluje da ovaj most treba sačuvati i podseća da se gradska vlast već šest godina oglušuje o zahteve građana i stručne javnosti da se ovaj most ne ruši.