Zeleno-levi front izražava duboko žaljenje i saučešće porodici i prijateljima zbog tragične nesreće u kojoj je danas poginuo službenik Narodne skupštine.

Nažalost, zaposleni u Srbiji rade u veoma teškim uslovima, a standardi bezbednosti i zdravlja na radu se ignorišu. Godišnje u Srbiji više od 50 ljudi pogine na radnom mestu, a poslodavci koji su za to odgovorni često izbegavaju odgovornost. Ta sudbina ne zaobilazi ni one koji rade u najvišim državnim organima. Zaposleni u Narodnoj skupštini rade pod velikim pritiskom i manje su plaćeni od onih koji rade u drugim državnim organima, na šta smo ukazivali više puta, kao i prilikom usvajanja budžeta u parlamentu.

Zahtevamo da se sprovede hitna i temeljna istraga i utvrdi da li je u ovom slučaju došlo do kršenja standarda bezbednosti na radu.

Pročitaj i ovo:

Veselinović: Imamo plan za efikasan javni prevoz u Mladenovcu

Koalicija “Srbija protiv nasilja” posetila je Mladenovac, osvrnula se na problem saobraćaja u ovom delu grada i iznela plan na koji način će javni prevoz u Mladenovcu učiniti efikasnijim. Građani i građanke Mladenovca svakodnevno su zaglavljeni u gužvama, gde da bi stigli do Beograda zbog škole ili posla, neretko provedu više od 4 sata u prevozu.