Stefan Tasić iz koalicije Biramo Vračar izjavio je da je na Vračaru da delu „brutalno prekrajanje izborne volje Vračaraca“.

„Vračarci su jasno rekli ‘NE’ korumpiranoj politici SNS i ono što se sada dešava je golo izborno siledžijstvo SNS na Vračaru. Taj scenario je identičan onome što smo videli na Novom Beogradu i u Nišu“, naglasio je.

Poručuje da su predstavnici koalicije Biramo Vračar spremni da brane „svaki slobodan glas Vračaraca i da se ne igraju sa tim“.

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miloš Pavlović izjavio jeda SNS nije imala mogućnost da formira vlast u toj opštini, ali da je došlo do “naknadnog prekrajanja izborne volje građana”.

„Opštinska izborna komisija je zasedala u ponedeljak u 18.30 sati, gde je donele odluku o potvrđivanju preliminarnih rezultata glasanja za Vračar i prema toj odluci, koalicija Biramo Vračar imala je 28 mandata, lista Vračar sutra-Aleksandar Vučić 25, Društvo za ulepšavanje Vračara tri mandata, Zeleni pokret Vračar dva i Nardona lista Ključ za pobedu dva mandata“, kazao je Pavlović.

Kako je rekao, prema tim rezultatima „SNS sa svojim fantomskim listama nije imala dovoljnu većinu za formiranje vlasti“.

„Te nakon tri dana se donose rešenja o ispravci na dva biračka mesta, to su mesta 43 i 56 na Vračaru, gde se Društvu za ulepšavanje Vračara dodaje osam, tada nevažećih, a sada važećih listića, i na taj način oduzima se jedan mandat koaliciji Biramo Vračar i na taj nacin SNS zajedno sa fantomskim listama ima mogućnost da formira vlast na Vračaru“, pojasnio je.

Pavlović je naglasio da je sve to rađeno bez predstavnika koalicije Biramo Vračar.

„Sve se radi nezakonito, tri dana nakon primopredaje biračkog materijala. I kao i na Novom Beogradu i Nišu, uvek se ti glasovi dodaju fanomskim listama koji omugućavaju da SNS formira vlast u tom gradu ili opštini“, naglasio je Pavlović.

Naknadna izmena biračkog materijala je nov način izborne krađe, dodaje.

„U decembru 2023. godine smo imali krađu na izborima u vidu migracije birača, ali ono što se sada dešava jeste jedan presedan koji, ukoliko se ne reši, može da napravi ozbiljne poremećaje u budućnosti i da onemogući opoziciji da pobedi u bilo kom gradu, a to je da se iza zatvorenih vrata vrši otvaranje biračkog materijala i prekrajanje zapisnika“, izjavio je Pavlović.

Prema njegovim rečima, koalicija Biramo Vračar će iskoristiti, i iskoristili su, dodaje, pravna sredstva.

„Podneli smo prigovore na rešenja o izmeni rešenja i kontroli zapisnika biračkih odbora, a svakako ćemo izjaviti žalbe sudu. Ovaj presedan ukoliko se ne spreči, postaće pravilo, a to pravilo će značiti da će koalicija SNS biti nepobediva“, rekao je.

Pročitaj i ovo:

Nećemo dozvoliti rušenje Starog savskog mosta

Povodom ograđivanja prostora oko Starog savskog mosta i postavljanja građevinske table koja sadrži privremenu građevinsku dozvolu, odnosno pripremnih radnji za rušenje mosta, Zeleno-levi front apeluje da ovaj most treba sačuvati i podseća da se gradska vlast već šest godina oglušuje o zahteve građana i stručne javnosti da se ovaj most ne ruši.