Na konferenciji za medije na kojoj su učestvovale sve politčke stranke, pokreti i organizacije koje su do sada proglasile bojkot martovskih lažiranih izbora, predsedavajući Saveza za Srbiju podržao je u ime svih organizacija koje čine ovaj savez, “Deklaraciju o bojkotu izbora: Borba za slobodnu i demokratsku Srbiju” koju je inicijativa Ne davimo Beograd nedavno donela. 

Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da svi politički akteri treba zajedno da rade na postizanju fer uslova za izbore, po pitanju slobodnih medija i suprotstavljanja svim oblicima nasilja prema političkim neistomišljenicima kako bi građani zaista mogli da demokratskim putem iskažu svoju volju. 

Deklaracija o bojkotu izbora je dokument kojim je inicijativa Ne davimo Beograd predstavila plan puta do slobodnih i poštenih izbora i izlaska iz krize u kojoj je kriminalna politička elita okupirala našu državu. Građani i građanke se pozivaju da ne učestvuju na lažiranim izborima i da ne ćute, dok se preko njihovih leđa prelama nezasita glad za profitom korumpirane političke elite.

Inicijativa Ne davimo Beograd zato počinje masovnu mobilizaciju i organizovanje građana i građanki, kako bismo pružili otpor autoritarnom sistemu i sproveli bojkot lažiranih izbora.

Pozivamo sve političke, sindikalne, medijske, stručne i druge organizacije da javno podrže deklaraciju i aktivno se uključe  u kampanju bojkota, kao prvog koraka u borbi za oslobođenje i demokratizaciju Srbije.

Ceo tekst deklaracije nalazi se na linku: https://nedavimobeograd.rs/deklaracija-o-bojkotu-izbora/

#BOJKOT2020