Večeras se u velikom broju gradova, širom Srbije, čula buka kojom su građani i građanke najavili da ih ni policijski čas neće sprečiti da se bore za demokratsku, slobodnu i solidarnu Srbiju. Na poziv inicijative Ne davimo Beograd i Građanskog fronta, sa prozora su se mogle čuti pištaljke, trube, šerpe ili muzika kojom su građani jedni druge hrabrili i pozivali da se uključe.

Sutra i svaki naredni dan, ova akcija se nastavlja pod imenom “Svaki dan digni glas: Bukom protiv diktature”, a inicijativa Ne davimo Beograd i Građanski front očekuju da još veći odziv građana. Na grupi na Fejsbuku “Digni glas: Bukom protiv diktature” pokrenuta je akcija da se u svakoj opštini i gradu u Srbiji započne sa ovim mirnim protestom koji se zbog pandemije COVID-19 odvija sa prozora i balkona.

Pozovite prijatelje preko LINKA.

Građani se bore protiv otimanja države koju je sprovela Srpske napredne stranke, protiv uništavanja institucija i centralizovanja moći u rukama kriminalne elite, što za posledice ima enormo bogaćenje ekipe bliske vlasti i sve teži uslovi života i rada za veliku većinu naših građana. Zato pridružite nam se i pozovite prijatelje da se uključe u akciju “Svaki dan digni glas: Bukom protiv diktature”!

Srbija će se izboriti sa korona virusom, ali će se izboriti i sa režimom koji nam je okupirao i oteo državu.