Danas je u Osnovnom sudu u Šapcu saslušan Dobrica Veselinović povodom krivične prijave koju je protiv njega podneo načelnik odeljenja Šabačke policije Miodrag Andrić.

Naime, Veselinović je tužen zato što je snimao ovog policijskog starešinu dok je izdavao naređenje da se policija povuče i omogući batinašima sa motkama i bagerom da napadnu okupljene građane na blokadi mosta na Savi 27. novembra 2021. godine tokom protesta protiv “Rio Tinta” i izmena zakona o referendumu.

“Tog dana na mostu preko Save u Šapcu smo stajali mirno sa okupljenim građanima, digli glas protiv nasilja, fantomki i batinaša, i branili svoje dostojanstvo. Nažalost danas imamo nadrealnu situaciju – umesto da su batinaši sa mosta hitno procesuirani i privedeni pravdi, na sudu smo mi. Ovakve tužbe i procesi nas neće zaplašiti i nećemo odustati od borbe za dobar grad i dobru Srbiju. Nikada se nismo plašili ni SNSa, ni korporacija ni policije, i uveren sam da ćemo u ovom slučaju pobediti, jer su istina i pravda na našoj strani,” izjavio je Dobrica Veselinović ispred Osnovnog suda u Šapcu.

U tužbi se navodi da je načelnik šabačke policije pretrpeo nematerijalnu štetu u vidu povrede časti i ugleda zbog izjava koje mu je Dobrica Veselinović uputio dok je načelnik Andrić naređivao postupanje, odnosno povlačenje policije sa Šabačkog mosta. Ova naredba omogućila je batinašima naoružanim motkama da mogu nesmetano da nasrnu na okupljene građane.

Podsećamo da su 27. novembra 2021. godine, prilikom blokade mosta na Savi u Šapcu, u okviru serije protesta i blokada protiv “Rio Tinto”, policijski službenici povukli brojne policijske snage koje su bile prisutne na mostu kako bi se omogućilo da batinaši Srpske napredne stranke napadnu okupljene građane motkama i čekićima i da uz pomoć bagera omoguće da konvoj autobusa pristalica Srpske napredne stranke stigne na stranački skup u Beogradskoj “Areni”.

Pokret Ne davimo Beograd, kao i lično Dobrica Veselinović, nalazi se na meti režima već godinama, a u toku predizborne kampanje, pored ovog, započeti su i procesi koje je pokrenula kompanija bliska vlasti, Milenijum tim. Naime, kompanija koja gradi Beograd na vodi pokušava da tužbama, u kojima traže astronomske sume od Veselinovića lično i od organizacije Ne davimo Beograd, izvrši pritisak i sabotira naš rad.

Prenos nasilja na blokadi mosta u Šapcu 27.11.2021.

Pročitaj i ovo:

Veselinović za N1: Promena u Beogradu je moguća!

Promena u Beogradu je moguća i ona dolazi nakon izbora 17. decembra, a snaga i energija je u običnim ljudima koji su kritična masa i koji će te promene pokrenuti, ocenio je nosilac liste "Srbija protiv nasilja" na lokalnim izborima u Beogradu Dobrica Veselinović.