Više od 80 000 evra novca Vranjanaca se rasipa u partijske džepove.

Grad Vranje odlučio je da za promotivni materijal potroši čak pet puta više nego za dečija igrališta. Naime, dok je 80 hiljada evra namenjeno hemijskim olovkama, majicama ili posterima, u naredne tri godine za stvarne potrebe građana biće izdvojeno neshvatljivo malo, samo 20 000 hiljade evra.

“Građanima je neophodan uređen grad u kojem se bavimo zelenim površinama, dečjim igralištima, grad treba da ulaže u rešavanje pitanja kanalizacije, u obnovu trgova i ulica, a ono što radi SNS je potpuno neshvatljivo. Nas ne iznenađuje to što oni novac građana rasipaju, ali ćemo se uvek i na svakom mestu suprotstaviti ovakvoj praksi. Vranje postaje crna rupa za javne finansije, simbol za različite koruptivne i rasipničke dilove” – izjavila je narodna poslanica Zeleno-levog fronta Natalija Stojmenović i poručila da dok se vlast rasipa, građani brinu o najosnovnijim potrepštinama jer ne mogu da žive normalno od svoje plate.

Gradska uprava grada Vranja je raspisala javnu nabavku za hemijske, majice i postere “Vranje grad koji ima dušu” vrednu više od 80 hiljade evra. Dok megalomanske javne nabavke rasipaju novac građana, prema budžetu za naredne tri godine grad će uložiti svega 20 000 evra za nova dečija igrališta.

Osnovni prioritet Zeleno-levog fronta jeste unapređenje svakodnevnog života građana, borba za priuštivo stanovanje, čist vazduh, bezbedne ulice i sve ono što čini život ljudi koji SNS-ovoj vlasti očigledno nije prioritet.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.