Više od 80 000 evra novca Vranjanaca se rasipa u partijske džepove.

Grad Vranje odlučio je da za promotivni materijal potroši čak pet puta više nego za dečija igrališta. Naime, dok je 80 hiljada evra namenjeno hemijskim olovkama, majicama ili posterima, u naredne tri godine za stvarne potrebe građana biće izdvojeno neshvatljivo malo, samo 20 000 hiljade evra.

“Građanima je neophodan uređen grad u kojem se bavimo zelenim površinama, dečjim igralištima, grad treba da ulaže u rešavanje pitanja kanalizacije, u obnovu trgova i ulica, a ono što radi SNS je potpuno neshvatljivo. Nas ne iznenađuje to što oni novac građana rasipaju, ali ćemo se uvek i na svakom mestu suprotstaviti ovakvoj praksi. Vranje postaje crna rupa za javne finansije, simbol za različite koruptivne i rasipničke dilove” – izjavila je narodna poslanica Zeleno-levog fronta Natalija Stojmenović i poručila da dok se vlast rasipa, građani brinu o najosnovnijim potrepštinama jer ne mogu da žive normalno od svoje plate.

Gradska uprava grada Vranja je raspisala javnu nabavku za hemijske, majice i postere “Vranje grad koji ima dušu” vrednu više od 80 hiljade evra. Dok megalomanske javne nabavke rasipaju novac građana, prema budžetu za naredne tri godine grad će uložiti svega 20 000 evra za nova dečija igrališta.

Osnovni prioritet Zeleno-levog fronta jeste unapređenje svakodnevnog života građana, borba za priuštivo stanovanje, čist vazduh, bezbedne ulice i sve ono što čini život ljudi koji SNS-ovoj vlasti očigledno nije prioritet.

Pročitaj i ovo:

Jerinić: Neophodno da se zakoni menjaju

Miroslav Aleksić i Jelena Jerinić iz koalicije Srbija protiv nasilja potvrdili su da će danas do 12h dostaviti predsednici Skupštine Ani Brnabić svoje predloge kako dalje raditi na preporukama ODIHR.