Као када смо заједно успели да платимо све трошкове организације протеста, бројних акција, тужби или предизборне кампање, заједно смо успели и да прикупимо довољно новца за казне којима покушавају да угуше незадовољство грађана и зауставе рад иницијативе Не давимо Београд.

Хвала вам на подршци, поверењу и помоћи да пребродимо и ову препреку у виду казни које су нам изречене због организовања протеста у укупном износу од 180 хиљада динара. Од 30. маја до 18. јуна успели смо да прикупимо укупно 301.404 динара. Уплатама грађана и грађанки на рачун Иницијативе прикупљено је 149.679 динара и 335 евра, преко система PayPal 426 долара и 568 евра, а донирано је и биткоина у вредности од 60 долара.

Како износ на који смо за сада осуђени није коначан, већ само тренутно стање у коме се Иницијатива налази, сав новац који је прикупљен биће сачуван управо за ове потребе. Наиме, против активиста иницијативе Не давимо Београд до сада је покренуто преко 30 поступака због указивања на кршење закона током спровођења пројекта “Београд на води” и позивања на кажњавање одговорних за организовање, спровођење и заташкавање рушење под маскама у Херцеговачкој улици.

Многи грађани искористили су уплатнице и систем плаћања да упуте и поруке подршке иницијативи. Још једном смо показали да можемо само једни на друге рачунати у борби за наше градове, али да је то довољно и да је наша снага која се базира на солидарности и заједничком раду огромна. Неке од порука које смо добили су:

#подршкаизиностранства

Срећно! x2

Don’t let the dark side get you…

Ево, мала подршка и велики поздрав!

Ево вам Београђани, нек вам се нађе, само скините ту багру да их не гледамо више. Поздрав из Бечкерека #диСуНашиНовци

Моје мишљење да би као протест било боље да се прихвати затворска казна и то што већи број активиста али ево мало помоћи од вашег гласача

Детаљније о пресудама против иницијативе можете видети на линку: bit.ly/potrebnapomoc

Уколико желите да наставите да подржавате рад иницијативе Не давимо Београд како бисмо били у могућности да организујемо нове протестне акције, анализе, пријаве, тужбе, окупљања и редован рад то можете урадити на линку bit.ly/potrebna_pomoć