Kao kada smo zajedno uspeli da platimo sve troškove organizacije protesta, brojnih akcija, tužbi ili predizborne kampanje, zajedno smo uspeli i da prikupimo dovoljno novca za kazne kojima pokušavaju da uguše nezadovoljstvo građana i zaustave rad inicijative Ne davimo Beograd.

Hvala vam na podršci, poverenju i pomoći da prebrodimo i ovu prepreku u vidu kazni koje su nam izrečene zbog organizovanja protesta u ukupnom iznosu od 180 hiljada dinara. Od 30. maja do 18. juna uspeli smo da prikupimo ukupno 301.404 dinara. Uplatama građana i građanki na račun Inicijative prikupljeno je 149.679 dinara i 335 evra, preko sistema PayPal 426 dolara i 568 evra, a donirano je i bitkoina u vrednosti od 60 dolara.

Kako iznos na koji smo za sada osuđeni nije konačan, već samo trenutno stanje u kome se Inicijativa nalazi, sav novac koji je prikupljen biće sačuvan upravo za ove potrebe. Naime, protiv aktivista inicijative Ne davimo Beograd do sada je pokrenuto preko 30 postupaka zbog ukazivanja na kršenje zakona tokom sprovođenja projekta “Beograd na vodi” i pozivanja na kažnjavanje odgovornih za organizovanje, sprovođenje i zataškavanje rušenje pod maskama u Hercegovačkoj ulici.

Mnogi građani iskoristili su uplatnice i sistem plaćanja da upute i poruke podrške inicijativi. Još jednom smo pokazali da možemo samo jedni na druge računati u borbi za naše gradove, ali da je to dovoljno i da je naša snaga koja se bazira na solidarnosti i zajedničkom radu ogromna. Neke od poruka koje smo dobili su:

#podrškaizinostranstva

Srećno! x2

Don’t let the dark side get you…

Evo, mala podrška i veliki pozdrav!

Evo vam Beograđani, nek vam se nađe, samo skinite tu bagru da ih ne gledamo više. Pozdrav iz Bečkereka #diSuNašiNovci

Moje mišljenje da bi kao protest bilo bolje da se prihvati zatvorska kazna i to što veći broj aktivista ali evo malo pomoći od vašeg glasača

Detaljnije o presudama protiv inicijative možete videti na linku: bit.ly/potrebnapomoc

Ukoliko želite da nastavite da podržavate rad inicijative Ne davimo Beograd kako bismo bili u mogućnosti da organizujemo nove protestne akcije, analize, prijave, tužbe, okupljanja i redovan rad to možete uraditi na linku bit.ly/potrebna_pomoć