Данашњи дан прослављамо радно са жељом да на вредностима антифашизма, солидарности, демократичности и социјалне сигурности заједно стварамо друштво у коме сва наша деца могу да се школују, у коме имамо посао и за њега смо адекватно плаћени, у коме када се разболимо има ко да нас лечи, у коме кутура није трошак, а стари и болесни вишак, у коме закони постоје да би се поштовали, у коме имамо сигуран кров над главом, у коме будућношћу наших градова управљамо ми, а не подобни инвеститори.

Илустрација: http://koracnikola.blogspot.com/

Ове године нећемо организовати уобичајени концерт и обележавање Ослобођења Београда из техничких разлога. У овом тренутку посвећени смо реорганизацији и реконцептуализацији Иницијативе како бисмо уједињени са сличним покретима из Београда и других градова Србије могли још снажније и организованије да наставимо борбу за Наше градове.

У претходне четири године Иницијатива Не давимо Београд борила се за јавни интерес грађана протестима, акцијама, спречавањем деложација, учешћем на изборима, анализама стратегија, уговора или нових закона и прописа, тужбама и пријавама, разговорима у месним заједницама и на улицама, кривичним и прекршајним пријавама, концертима, изложбама… Свим доступним средствима заједно смо стали у одбрану Београда упркос огромним претњама и притисцима. У тој борби, много пута губили смо од јачег противника, али и умели да пољуљамо аутаритарни режим из корена. Како би у скорашњој будућности успели и да га срушимо и како би умели да сутра заједно градимо нову будућност Србије, данас, богатији за искуства и грешке четворогодишњег отпора бахатим насилницима на власти, правимо нове договоре, тражимо нове савезнике, спремамо нове идеје и кујемо нове планове за наставак борбе.

Са поносом гледамо на славна и велика дела наших предака који су гинули за слободе које нам данас једна другачија врста окупатора полако одузима и надамо се да ћемо знати да те слободе поново освајамо.

Смрт фашизму! За слободан Београд!