Danas smo obeležili 75 godina od početka izgradnje Novog Beograda.

Započet na savremenim urbanističkim konceptima, otvorenim blokovima, velikim brojem zelenih površina, sportskih terena i šetališta, uz široke bulevare, sada, uz aktuelnu gradsku i opštinsku upravu, potpuno se urušava ideja onoga kakva je bila zamisao Novog Beograda.

“Novi Beograd se gradio po meri građana, ali u poslednjih 10 godina za vreme vlasti Šapića, grad se razvija po meri nameštenih tendera. U bloku 33 su se otimale jedine zelene površine radi investitora, Savski nasip se nelegalno buši, a prodaju se i simboli Novog Beograda, kao Genex kula”, rekla je Natalija Stojmenović, gradska odbornica.

“Novi Beograd je podignut svesno i planski, s ljubavlju. Nažalost, gradom upravlja neko ko namešta tendere, gradi nelegalne vile i uklanja Stari savski most. Novobeograđani i dalje nastavljaju da se bore za svaki blok i svaku preostalu zelenu površinu. Borićemo se da sledeći praznik Novog Beograda dočekamo u oslobođenom Novom Beogradu”, izjavila je Jelena Jerinić, narodna poslanica.

Naš plan je da zaštitimo Novi Beograd od napada investitorskog urbanizma, razvijajući ga kroz unapređenje kvaliteta života u njemu.
Verujemo da ćemo taj zadatak ispuniti.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.