Članovi Privremenog organa Grada Beograda iz koalicije “Srbija protiv nasilja” su saopštili da će na današnoj sednici glasati protiv predloga njegovog predsednika Aleksandara Šapića da se gradskoj sekretarki Aleksandri Čamagić produži mandat.

Naveli su da je Čamagić “osumnjičena kao deo grupe za proneveru novca namenjenog edukaciji deci “čime se “ruga građanima”, ali će i tome biti kraj 17. decembra na izborima.

Dobrica Veselinović, član Privremenog organa Beograda i prvi na beogradskoj listi “Srbija protiv nasilja” je naglasio da njih dvojica učestvuju u ovakvim sednicama da bi detaljno obavestili građane o tome šta se dešava i prikupili “bazu podataka za buduće postupke koji će se voditi” posle promene vlasti.

“Učinili smo ovaj materijal dostupnim javnosti i pozivamo građane da se s njim upoznaju. Tako smo videli i da će se fomirati komisija predstavnika naprednjaka i socijalista koja će se baviti nekretninama u vlasništvu Grada, što nam stvara sumnju da će doći do zloupotrebe”, rekao je Veslinović.

“To je Šapić uradio protivno formalno-pravnim razlozima, ali kandidovanje sporne ličnosti je politička poruka građanima”, rekao je novinarima uoči sednice Vladimir Obradović, član Privremenog organa i kandidat za gradonačelnika koalicije “Srbija protiv nasilja”.

Obradović je naglasio da bi Privremeni organ trebalo da se bavi samo tehičkim, tekućim pitanjima, i naveo da je na dnevom redu 150 tačaka o kojima se glasa po hitnom postupku bez rasprave, a da ih je čak 50 spojeno u jedno glasanje.

Veselinović i Obradović su naveli da Šapić zloupotrebljava položaj predsednika Privremenog organa Beograda za svoju izbornu kampanju i da “koalicija Šapić-Šešelj” nudi građanima “paralelnu relnost, jer Šapić jedno govori, a stvarnost je drugačija”.

Pročitaj i ovo: