Isticanjem banera “Solidarnost” na ulazu u glavnu poštu u Takovskoj ulici u Beogradu, inicijativa Ne davimo Beograd uputila je poruku podrške radnicama i radnicima JP Pošta, koji već devet dana štrajkuju tražeći bolje uslove rada.

 

Inicijativa Ne davimo Beograd od prvog dana podržava štrajk radnica i radnika u Pošti, a pozivamo građane da odgovore solidarnošću i podrškom na represiju koju prema radnicima vrši država. Pokažimo radnicima pošte da nisu sami i da je ono za šta se danas bore poštari, borba svih nas obespravljenih i osiromašenih građana za dostojanstven život. Pokažimo solidarnost jer to je najveća snaga koju imamo.

Dok do nas stižu vesti da je radnik Marko Božić iz Kraljeva zbog pritiska upravnika pred kolegama isekao vene, da policija legitimiše radnike, da se uručuju suspenzije stotinama onih koji štrajkuju, da je teror uprave nad radnicima sve veći, želimo da poručimo radnicima da nisu sami.

Previše dugo je kriminalna politička elita postupala sa javnim preduzećima kao sa svojim feudima, gde građani i radnici nemaju pravo glasa. Njima je glavni interes da zadovolje svoje klijentelističke mreže i da svojim ortacima nameštaju unosne poslove, a radnicima i građanima šta ostane. Lošim upravljanjem, privatizacijama profitabilnih sektora i urušavanjem dostojanstva radnika mnoga javna preduzeća su dovedena na ivicu kolapsa. Zbog toga nam poštari ne dostavljaju pošiljke, zbog toga nam rastu računi za struju i komunalije, zbog toga su polasci javnog prevoza sve ređi, a gužve sve veće, u vrtićima nema mesta za našu decu, a redovi u bolnicama su sve duži.

Moramo se izboriti da naše gradove, institucije, javna preduzeća i našu državu vratimo iz kandži kriminalne političke elite, u ruke građana!

Video celog događaja:
Video pokušaja obezbeđenja da skloni baner “Solidarnost”: