Posle apela aktivistkinje Aide Ćorović, a povodom dramatične situacije u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu u saradnji sa Markom Oljačom i drugim aktivistima uz podršku platforme donacije.rs i Fonda B92, prikupljen je i kupljen, a zatim i distribuiran neophodan medicinski materijal i opreme za bolnicu, domove zdravlja i ambulante u ova tri grada.

Aktivisti Ne davimo Beograd su organizovali svojevrstan konvoj solidarnosti i u petak i subotu sa dva kombija i jednim automobilom odneli vrednu i preko potrebnu pomoć u Novi Pazar, Sjenicu i Tutin. Tom prilikom poručili da je solidarnost sa ugroženima i onima kojima je pomoć potrebna jedna od najvažnijih vrednosti inicijative Ne davimo Beograd, te da i u budućnosti mogu da računaju na nas u kriznim situacijama.

U Novi Pazar je isporučena sledeća oprema: 5.900 pari hirurških rukavica, 2.200 hirurških i 150 maski N92, 400 jednokratnih zaštitnih i 40 višekratnih hirurških mantila, 20 zaštitnih odela, 140 vizira, 70 zaštitnih naočara, po 800 komada kaljača i zaštitnih kapa, 400 litara alkohola 70%, 400 litara dezinfekcionih sredstava, 800 sistema za infuziju, 300 maski za kiseonik, 30 digitalnih i 11 beskontaktnih toplomera, 2.000 komada vitamina C, 30 komada Longacefa, 500 komada nosnih kanila za odrasle, 90 hirurških kompresa, 160 lopata za pacijente i 130 guski za muške pacijente, 19 pulsnih oksimetara, 3 invalidskih kolica, kao i 6 aparata za merenje pritiska tenziometara.

Zdravstvenim ustanovama u Sjenici i Tutinu donirane su sledeće količine opreme: po 1000 pari hirurških rukavica, po 500 komada Vitamina C i 10 komada Longacefa, po 400 komada hirurških i po 50 komada N95 maski, po 100 litara dezinfekcionih sredstava i po 50 litara alkohola, po 100 kom zaštitnih kapa, nazuvica, te sistema za infuziju, po 50 komada maski za kiseonik, jednokratnih hirurških mantila i istu količinu nosnih kanila za odrasle, po 20 lopata za pacijente, te po 10 komada guski za muškarce, po 15 komada zaštitnih maski, po 30 vizira i po 5 komada zaštitnih odela i mantila za višekratnu upotrebu za medicinsko osoblje, te po 15 komada hirurških komresa. Nabavljena su i po tri pulsna oksimetra, po 10 digitalnih i po 2 beskontaktna toplomera, te istu količinu invalidskih kolica i tenziometara.

Putem platforme donacije.rs i direktnim uplatama na račun Fonda B92, za samo sedam dana prikupljeno je blizu dva miliona dinara, donacijama preko 400 pojedinaca i kompanija i organizacija, dok je jedan broj direktnih donacija prikupljen u prostorijama Ne davimo Beograd.

Zbog kolapsa zdravstvenog sistema u ovim gradovima, nastavlja se prikupljanje pomoći u našem štabu u Dositejevoj ulici broj 13 (prvi sprat, stan broj 2), a i dalje su potrebne sledeće stvari: zaštitne maske, rukavice, posteljine, kape, kaljače, mantili za jednokratnu upotrebu, viziri, zaštitne naočari, posteljine, sredstva za dezinfekciju, kao i ampule vitamina C i alfa D3 i Longacef. Ukoliko možete da pomognete javite nam se na 011 4208596 ili na mejl info@nedavimobeograd.rs radi preciznijeg dogovora oko dostavljanja pomoći u naš štab.

Ukoliko želite i možete novčano da uputite pomoć za tri grada, uradite to koristeći račun na sledećem linku: https://www.donacije.rs/projekat/pomoc-novi-pazar-tutin-sjenica/

Pročitaj i ovo:

Lažnom brigom o radnicima i napadima na Dobricu Veselinovića, Vesić krije nesposobnost gradske vlasti

Napad Gorana Vesića i režimskih tabloida usledio je nakon što je Veselinović na svom tviteru izveštavao o kašnjenju rekonstrukcije centralnih gradskih ulica i generalno lošem i štetnom projektu gradskih vlasti zbog koga se Beograd zadužio dodatnih 20 miliona evra. Vesić je činjenicu da na gradilištu nema nikoga, pokušao da opravda brigom za radnike zbog visoke temperature, uputivši Veselinoviću niz uvreda koje su preneli režimski tabloidi. Ovaj pokušaj sakrivanja nesposobnosti gradskih vlasti iza lažne brige za radnike smatramo degutantnim izvrtanjem i nepoštovanjem za radnike.

Poručite naše nove majice

Kupovinom majice od 1200 dinara pomažete funkcionisanje inicijative Ne davimo Beograd, a ujedno i širite ideju solidarnog, slobodnog i dobrog grada za sve! Čiji grad?