(Foto: Al Jazeera / Đorđe Kostić)

Povodom izjave predsednice Vlade Ane Brnabić da je Vlada blizu odluke da poništi sve ugovore sa kompanijom “Rio Tinto”, pokret Ne davimo Beograd upozorava da se radi o još jednoj manipulaciji. Naime, ovakve izjave služe za to da se na kratko umire nezadovoljni građani, ali da se zapravo ne odustane od štetnog projekta, već da se kupi vreme do izbora. Ukoliko SNS pobedi na izborima, nastaviće se i sa Rio Tintom, i sa sečom Košutnjaka, i sa izgradnjom gondole na Kalemegdanu, i sa drugim štetnim projektima.

“Veliko nezadovoljstvo građana zbog nasilja koje nad Srbijom vrši najviši državni vrh i kompanija Rio Tinto, dovelo je do zastoja u sprovođenju ovog projekta, ali jedina šansa da se zaista zaštitimo jeste da smenimo Srpsku naprednu stranku sa vlasti. SNS je direktni partner Rio Tinta i saučesnik u trovanju Srbije.” – izjavio je Radomir Lazović.

Oprečne izjave o tome da li postoje ili ne postoje obavezujući dokumenti koje daju Aleksandar Vučić, Ana Brnabić i Zorana Mihajlović nam jasno pokazuju da se ovim ljudima ne može verovati i da će oni iskoristiti svaku priliku da sa Rio Tintom, kao i sa drugim štetnim projektima, nastave posle izbora.

Pročitaj i ovo:

Srednjovekovno nasleđe na teritoriji Beograda: Slučaj manastira Kastaljan

Dok se u centru grada podižu neprimereni i umetnički bezvredni spomenici, poput onog despotu Stefanu Lazareviću na Starom gradu, postojeće kulturno nasleđe upravo iz perioda njegove vladavine zanemaruje se i ugrožava. O ovome svedoči primer ostataka manastira Kastaljan koji smo obišli povodom najava da se sprema nadogradnja ovog izuzetnog lokaliteta koji ne samo da je zaštićen kao spomenik kulture, već se nalazi i unutar zaštićenog prirodnog dobra.

Plan generalne regulacije uvod u seču Košutnjaka

Planom generalne regulacije Beograda, na koji smo predali stručne primedbe, pripremljen je teren za novi napad na naš Košutnjak. U ulicu Kneza Višeslava planom su postavljena tri kružna toka koja su prekopirana iz plana kojim je investitor Avala Film predvideo seču skoro 30ha šume i protiv koga su građani ustali i sakupili 80.000 potpisa.

Leva obala Dunava pokazala potencijal za promene na referendumu

Beograd je, zajedno sa drugim većim gradovima, jasno rekao NE! promeni ustava, a sa njim i Palilula, teritorijalno najveća beogradska opština, gde je vlasti poverovalo 43.08%, a poverenje uskratilo 56,92% građana. Rezultat na levoj obali Dunava malo drugačiji, DA je zaikružilo 51,74%, a potencijal za promene pokazala su naselja Kotež (52,94%), Krnjača (51.60%) i Borča (50,42%).