Tokom vikenda počelo je skidanje validatora iz vozila javnog gradskog prevoza, a tim povodom je i privatna firma KenKart najavila tužbe protiv grada, jer je to urađeno pre isteka roka za raskid ugovora sa ovom firmom.

Zbog ovakvih poteza koji jasno ukazuju na nepostojanja plana, znanja i ideje kako rešiti problem javnog gradskog prevoza, vlast Aleksandra Šapića ponovo će opteretiti građane sa novom višemilionskom štetom u budžetu, jer se u gradsku kasu neće slivati novac od naplate karata.

Dodatno, građani neće moći da koriste mobilnu aplikaciju da vide da li im i kada dolazi javni prevoz, jer je ta usluga direktno bila vezana za validatore u autobusima, tramvajima i trolejbusima.

“Sada će građani i građanke Beograda biti na dvostrukom gubitku, jer neće dobiti bolji i funkcionalniji javni prevoz, a plus će biti uskraćeni za brojne druge javne usluge i radove jer će se novac sa drugih gradskih projekata prebacivati za saniranje štete u GSP nastale hazarderskim potezima Aleksandra Šapića i vlasti SNSa i SPS-a”, izjavio je Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe Ne davimo Beograd i koalicije Moramo.

Da je situacija u gradskoj upravi haotična, govori i odlazak nedavno postavljenog sekretara za javni prevoz i imenovanje Radovana Kremića, čoveka sa vrlo sumnjivom biografijom i brojnim aferama i prijavama iza sebe, za VD podsekretara ovog izuzetno važnog gradskog sekretarijarata.

Beogradu je neophodana promena vlasti, kao i posvećeni i stručni ljudi koji će izvršiti optimizaciju javnog prevoza, povećati ulaganje u šinske sisteme, i kroz širenje mreže žutih traka i ulaganje u održivu mobilnost, omogućiti sa se kroz grad krećemo brzo i efikasno.

Pročitaj i ovo:

Dimitrijević: U defanzivi su i ne snalaze se, loši potezi i histerične poruke

„Protesti su protiv nasilja, a svakog dana imate nove pojave nasilja. Način na koji SNS vlada je – nasiljem, takvom vrstom komunikacije, ona polazi od parlamenta, odozgo, to nasilje nastaje u našoj najznačajnijoj instituciji. Nasilje u skupštini je sve veće i veće, osećaju se ugroženim i kad ih Radomir Lazović izbezumi činjenicama, oni to ne mogu da podnesu, pritom ga napada čovek koji više i nije poslanik. Taj dom je pod SNS-om izgubio ono malo kredibiliteta koji je imao“, smatra Dimitrijević.

Podrška akademske zajednice zahtevima građanskih protesta

Već čitavu deceniju, Srbija je zemlja u kojoj ne postoji politička odgovornost. Umesto nje, u našem društvu se kao najviša vrlina uzdiže podanički odnos prema vlasti. Iz tog razloga se i odgovor na stravične tragedije koje su ovog proleća zadesile Srbiju sveo na pokušaje nosilaca vlasti da se izbegne bilo kakva politička odgovornost.