U subotu 6. juna, u Apatinu, u Amfiteatru u gradskom parku, u 19 časova, će biti održana prva u seriji tribina “Srbija protiv diktature” u okviru koje ćemo razgovarati sa građanima o bojkotu lažiranih izbora, kao najboljem sredstvu u borbi protiv diktature Srpske napredne stranke. Domaćin tribine je organizacije “Bez straha – Apatin”.
 
Javni događaji se nastavljaju već u nedelju 7. juna u Somboru, gde su nam domaćini grupa građana “Šamar” (u 19h – MZ Nova Selenča, Sonćanski put 24) u ponedeljak 8. juna u Novom Sadu (u 19h – CK 13, Vojvode Bojovića 13) i u sredu 10. juna u Pančevu gde tribinu organizujemo u saradnji sa Građanskom akcijom i portalom Pančevo Si Ti (Klub Kupe, Braće Jovanović 5). U planu su tribine i u drugim gradovima u saradnji sa organizacijama članicama Građanskog fronta, kao i sa drugim lokalnim organizacijama. Prenos uživo svih tribina biće obezbeđen na Fejsbuk stranici Ne davimo Beograd, gde možete saznati i detaljnije informacije o učesnicima tribina.
Podsećamo da je inicijativa Ne davimo Beograd donela odluku da bojkotuje naredne izbore, a više o tome možete pročitati na linku:
https://nedavimobeograd.rs/bojkot-najbolje-oruzje-protiv-diktature
Umesto slobodnih, imamo lažirane izbore koji krivotvore volju građana i pogoduju jedino strankama i njihovim liderima. Lažirani izbori rađaju krivotvorene mandate, a oni se zatim koriste za donošenje propisa kojima se radnici otpuštaju, penzije smanjuju, stanovi kradu, javna sredstva koriste kao partijska, nameštaju poslovi ljudima bliskim vlasti, gradovi pretvaraju u sabirne centre nezaposlenih, a sela postaju pustinje.
O svemu ovome razgovaraćemo na tribinama “Srbija protiv diktature”, a i pozvati građane da ne učestvuju na lažiranim izborima i ne pristaju da budu saučesnici kriminalne političke elite, već da nam se pridruže u borbi za slobodnu, demokratsku i solidarnu Srbiju!

Pročitaj i ovo:

KOVID-19 i Kosovo: trojna kriza

Dok se većina zemalja sveta suočava sa dvojnom, zdravstvenom i ekonomskom krizom, Kosovo prelazi u trojnu krizu zbog političkih dešavanja.

Ne davimo Beograd pokreće Inicijativu za odbranu Košutnjaka

Podržite potpisom “Inicijativu za odbranu Košutnjaka” i pomozite da se spreče namere investitora i gradskih vlasti da se skoro 30 hektara gradske šume poseče, a umesto nje u ovom području izgradi stambeno-komercijalni kompleks. Svi potpisnici biće obaveštavani i pozivani na akcije protiv ovog štetnog projekta.