Pamtimo Dušana Jovanovića, dečaka koji je, pre 26 godina, na današnji dan u Beogradu, ubijen samo zato što je neko pomislio da ne pripada ovom gradu i samo zato što je bio Rom.

“Ne davimo Beograd/Zeleno-levi front svake godine obeležava ubistvo romskog dečaka. Moramo da se sećamo svega onog što se loše dešavalo u našem društvu da se ne bi ponovilo”, rekao je Dobrica Veselinović.

Dušan Jovanović je bio učenik Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, u kojoj se 3. maja ove godine desilo masovno ubistvo. Nasilju u društvu odlučno se mora stati na put.

Predstavnik Foruma Roma Srbije, Dejan Marković je rekao da je dečak Dušan Jovanović “stradao samo zato što je Rom”, kao i da je ta tragedija pogodila ne samo romsku zajednicu već i celo društvo.

“Dušan Jovanović zaslužuje da dobije ulicu u Beogradu kako se ovakvi događaji nikad ne bi ponovili”, rekao je Marković.

Ovaj grad i ovo društvo nemaju budućnost ukoliko ne izgrade svoju kulturu sećanja i pamćenja naše zajedničke prošlosti.

Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd poručuje da naš grad, Beograd mora postati dobar grad za sve! U Beogradu nema mesta mržnji i nasilju.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.