Naprednjačka vlast je, uprkos upozoravanjima, pre samo dve godine, prvo produžila ugovor sa Busplusom, da bi danas morali da plaćamo ogromne penale za raskidanje ovog ugovora. Potpuno je očigledno da Aleksandar Šapić luta i da ne ume da vodi grad, a posledice snose građani i javni budžet.

Na prošloj sednici Skupštine grada je usvojeno raskidanje ugovora sa Kentkartom, iako su pre nepune dve godine odbornici i odbornice SNS-a glasali da se ovo privatno partnerstvo nastavi. Pokret Ne davimo Beograd je godinama upozoravao da se nastavlja politika potpisivanja štetnih ugovora gde se obezbeđuje višemilionski profit privatnom partneru, dok građani i dalje nemaju efikasan i dobar gradski prevoz.

“Građani Beograda su najveći gubitnici uvođenja Bus plus sistema koji ova vlast ne zna kako da reši. Cena karte je previsoka, autobusi su stari, javni prevoz je u haosu i ne funkcioniše. U prethodnih jedanaest godina, ova nesposobna vlast je obezbedila višemilionski profit privatniku, dok su teret lošeg poslovanja snosili građani. Sada vidimo da ćemo zbog Šapićevih laži opet platiti još jedan ceh nesposobnosti i korupcije koju SNS jedino zna da sprovede jer nemaju pojma kako da reše problem građana a to je loš gradski prevoz.” izjavila je gradska odbornica Natalija Stojmenović.

“Umesto hazarderskih poduhvata i javno-privatnih partnerstava treba nam optimizacija linija prevoza, drugačiji pristup prodaji i kontroli karata, smanjivanje cene mesečne karte i uvođenje “takse za urbanu mobilnost”. Kroz bolju organizaciju trasa javnog prevoza, koristeći postojeću infrastrukturu BG voza, i širenjem mreže žutih traka na ulicama, unapredićemo kvalitet usluge i života za skoro 50 odsto Beograđana koji svakodnevno koriste javni prevoz. Ovo je plan kako da građani dođu od kuće do posla za 30min i mi smo spremni da ta rešenja sprovedemo.” izjavio je šef odborničke grupe Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović

Javni prevoz je jedan od najvećih problema u ovom gradu. Za rešavanje ovog problema je potreban plan i vizija koju Ne davimo Beograd ima i zna kako da Beograd bude dobar i pristupačan grad za sve.

Pročitaj i ovo: