Zeleno levi front, Ne davimo Beograd zahteva da Aleksandar Šapić odmah podnese ostavku ili bude smenjen sa mesta gradonačelnika. Šapić i njegovi najbliži saradnici uhvaćeni su na delu i snimljeni dok su nudili nameštanje tendera kompaniji Kentkart.

“Beograd nije zaslužio da ga vode korumpirani nasilnici koji krše zakon bukvalno na svakom koraku. Šapić je plagirao doktorat, nelegalno ozakonio objekat na Bežanijskoj kosi, sakrivao imovinu u Trstu, nasilno je i nelegalno pokušao da izbuši Savski nasip, a sada je uhvaćen na delu dok nudi nameštanje tendera. Aleksandar Šapić mora odgovarati za kršenja zakona i mora odmah biti smenjen sa mesta gradonačelnika” – izjavio je Dobrica Veselinović šef odborničke grupe Ne davimo Beograd.

Građani Beograda imaju ozbiljne probleme koji su za 10 godina vlasti SNS-a samo rasli. Beograd je jedan od najzagađenijih gradova. Saobraćaj je na ivici kolapsa, a umesto da ulaže u metro koji bi pomogao smanjenju gužvi, SNS će milijarde potrošiti kako bi udovolji investitorima koji grade na njegovoj trasi. Parking je nemoguće naći u gradu, a kanalizaciju nema trećina Beograda. Rekonstrukcije ulica se izvode tako da čim se završe radovi, kreću popravke. Investitorski urbanizam jede naše parkove, kulturno nasleđe i javne prostore. Za to vreme gradonačelnik namešta tendere i gradi divlje zgrade.

Aleksandar Šapić ne sme ni dan duže ostati gradonačelnik. Beograd zaslužuje mnogo bolje.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.