Samo par sati nakon završetka dana žalosti, dok je pažnja javnosti posvećena nezapamćenim tragedijama koje su pogodile naše društvo, Aleksandar Šapić je u sred noći i sa privatnim obezbeđenjem, ponovo pokušao da započne nelegalne radove na bušenju Savskog nasipa.

“Rano jutros u 4 sata pripadnici gradskih službi su uz asistenciju privatnog obezbeđenja postavili ogradu na Savskom nasipu, u Bloku 45, i samo zahvaljujući budnosti građana ovaj pokušaj je sprečen, a ograda sklonjena sa lokacije. Neverovatno je da čovek kome je trebalo tri dana da odreaguje na tragične događaje koji su pogodili Beograđane i nije našao za shodno da oda počast žrtvama, jedva dočekao da baš u ovom trenutku nastavi sa svojim nezakonitim radnjama” – izjavio je Dobrica Veselinović pri poseti građanima u bloku 45.

“Uprkos odluci Upravnog suda kojim su suspendovani svi radovi na nasipu, gradske službe su ponovo pokušale da nastave sa nezakonitim ugrožavanjem nasipa. Ova odluka suda znači da apsolutni nikakvi radovi na nasipu ne smeju da budu preduzeti do pravnosnažne presude. Građani novobeogradskih blokova reagovali su brzo i preuzeli na sebe da obezbede poštovanje sudske odluke, uklonivši ograde koje su noćas postavljene.” – izjavila je Jelena Jerinić, narodna poslanica Zeleno levog kluba, Ne davimo Beograd.

Pravni tim Zeleno levog fronta / Ne davimo Beograd pružio je podršku građanima koji brane nasip, a podsećamo gradsku vlast da je neizvršavanje sudskih odluka i ometanje pravde krivično delo i da ćemo ukoliko ponovo pokušaju da nastave radove, podneti i krivične prijave protiv funkcionera SNS-a.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.