Gradska vlast planira da Beograđane ostavi bez još jedne zelene površine i da park na Slaviji, pretvori u novo gradilište. Od juče je na ranom javnom uvidu plan za “Mitićevu rupu” koji obuhvata kvart između Beogradske, Kralja Milana, Svetozara Markovića i Njegoševe.
Ovim planom postojeći park na ovoj lokaciji će zameniti veliki stambeno komercijalni objekat sa više od 6000 kvadrata za komercijalne delatnosti i više od 3000 kvadrata novog stambenog prostora. Planirana visina novih objekata je 8 spratova.

Da park ostane park, potpišite peticiju ZA PARK NA SLAVIJI!

Smatramo da će ovim planom kvalitet života u ovom delu Beograda biti dodatno smanjen, i da će predloženo rešenje doneti veće zagađenje i gužve u ovom već opterećenom delu grada.
Ovaj plan je još jedan pokazatelj da trenutna gradska administracija nema nameru da odgovori na potrebe i želje građana i građanki Beograda, već nastavlja da pogoduje samo investitorima.

Ne davimo Beograd će kao i do sada podneti primedbe na ovaj plan i pokrenuti sve dostupne pravne procese, a ovim putem poziva sve zainteresovane da nam se jave ukoliko žele da se već sada uključe i pomognu oko borbe protiv ovog plana.

Možete nam pisati na: [email protected]

Pročitaj i ovo: