Gradska vlast planira da Beograđane ostavi bez još jedne zelene površine i da park na Slaviji, pretvori u novo gradilište. Od juče je na ranom javnom uvidu plan za “Mitićevu rupu” koji obuhvata kvart između Beogradske, Kralja Milana, Svetozara Markovića i Njegoševe.
Ovim planom postojeći park na ovoj lokaciji će zameniti veliki stambeno komercijalni objekat sa više od 6000 kvadrata za komercijalne delatnosti i više od 3000 kvadrata novog stambenog prostora. Planirana visina novih objekata je 8 spratova.

Da park ostane park, potpišite peticiju ZA PARK NA SLAVIJI!

Smatramo da će ovim planom kvalitet života u ovom delu Beograda biti dodatno smanjen, i da će predloženo rešenje doneti veće zagađenje i gužve u ovom već opterećenom delu grada.
Ovaj plan je još jedan pokazatelj da trenutna gradska administracija nema nameru da odgovori na potrebe i želje građana i građanki Beograda, već nastavlja da pogoduje samo investitorima.

Ne davimo Beograd će kao i do sada podneti primedbe na ovaj plan i pokrenuti sve dostupne pravne procese, a ovim putem poziva sve zainteresovane da nam se jave ukoliko žele da se već sada uključe i pomognu oko borbe protiv ovog plana.

Možete nam pisati na: [email protected]

Pročitaj i ovo:

Peticija Ne damo Savski nasip: Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima nasipa

Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima Savskog nasipa u okviru peticije koju je za samo dva dana potpisalo preko 1300 ljudi. Naime, pokret Ne davimo Beograd pokrenuo je peticiju kao vid podrške građanima koji na nasipu blokiraju radove i ugrožavanje nasipa. Jedna od opcija koja je ponuđena onima koji potpišu peticiju je i da upute reči podrške građanima koji danima stražare i dežuraju na nasipu danonoćno.

Državna matura – loše prepisana lekcija

Preslikavanje tuđeg modela, površno, nedosledno, neprofesionalno, neće nikad biti dobro rešenje, kao što prepisivanje na kontrolnom ili na ispitu nikad nije dobro rešenje. Loše smo prepisali bolonjsku reformu, još lošije inkluziju. Da li biste voleli da vas vozi pilot ili operiše hirurg koji je prepisivao?