Gradska vlast planira da Beograđane ostavi bez još jedne zelene površine i da park na Slaviji, pretvori u novo gradilište. Od juče je na ranom javnom uvidu plan za “Mitićevu rupu” koji obuhvata kvart između Beogradske, Kralja Milana, Svetozara Markovića i Njegoševe.
Ovim planom postojeći park na ovoj lokaciji će zameniti veliki stambeno komercijalni objekat sa više od 6000 kvadrata za komercijalne delatnosti i više od 3000 kvadrata novog stambenog prostora. Planirana visina novih objekata je 8 spratova.

Da park ostane park, potpišite peticiju ZA PARK NA SLAVIJI!

Smatramo da će ovim planom kvalitet života u ovom delu Beograda biti dodatno smanjen, i da će predloženo rešenje doneti veće zagađenje i gužve u ovom već opterećenom delu grada.
Ovaj plan je još jedan pokazatelj da trenutna gradska administracija nema nameru da odgovori na potrebe i želje građana i građanki Beograda, već nastavlja da pogoduje samo investitorima.

Ne davimo Beograd će kao i do sada podneti primedbe na ovaj plan i pokrenuti sve dostupne pravne procese, a ovim putem poziva sve zainteresovane da nam se jave ukoliko žele da se već sada uključe i pomognu oko borbe protiv ovog plana.

Možete nam pisati na: [email protected]

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.