Mi iz Zeleno-levog kluba, Ne davimo Beograd, Moramo smo u stalnoj komunikaciji sa građanima širom Srbije, kao i sa građanima na Kosovu i Metohiji. Razgovaramo sa ljudima i zajedno insistiramo na onome što je pravi patriotizam, a to je rešavanje svakodnevnih problema koje građani imaju.

To su problemi sa kojima se suočavaju upravo naši građani na Kosovu i Metohiji, kada se, na primer, dovijaju da nabave lekove na recept iz centralne Srbije, jer naše apoteke nemaju licencu za rad na Kosovu i Metohiji. To je rezultat, odnosno neuspeh vaših pregovora; pregovora koje Srpska napredna stranka vodi gotovo deset godina.

Gurnuli ste naše građane u procep, u situaciju da ih Kurtijeva politika može kriminalizovati, optuživati da su šverceri i krijumčari, a oni samo žele da nabave lekove, da imaju zdravstvenu zaštitu, jer je to jedini način da se leče, a da lekove ne plaćaju skupo u privatnim apotekama.

A kada neko od građana, upravo iz srpske zajednice sa Kosova i Metohije, postavi pitanje u vezi sa ovim, iznese kritiku i pobuni se, onda bude šikaniran i zastrašivan od strane Srpske napredne stranke i od Srpske liste koju vi podržavate, i to od onih političara i aktera koji teško da se mogu smatrati samo političarima.

Pročitaj i ovo:

Skupština da se uključi u istragu poslovanja Beograda na vodi i rušenja u Hercegovačkoj

Poslanici Zeleno-levog kluba - Ne davimo Beograd podneli su predloge za obrazovanje anketnog odbora povodom rušenja u „Savamali” i komisije za utrvđivanje činjenica o Ugovoru o “Beogradu na vodi”. Podnošenjem ovih predloga želimo da poručimo da ne odustajemo od utvrđivanja istine o dešavanjima u Savamali i raskrinkavanju projekta „Beograd na vodi” koji finansiraju svi građani i građanke Srbije, a od koga koristi ima samo privatni investitor i sa njima povezani funkcioneri iz državnog vrha.

Zahtevamo od gradske uprave da pod hitno prekine finansiranje “novina” Informer

Grad Beograd je u poslednje tri i po godine sufinansirao Informer sa 11,5 miliona dinara. Nepoznato je koliko je još sredstava gradska uprava uplatila Informeru za veliki broj oglasa kojima oglašava javne uvide, prodaje nekretnina i slično. Pitali smo vlast koliko ukupno novca naših sugrađana i sugrađanki su dali ovom “glasilu”, ali odgovor još uvek nismo dobili.